ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Αραμπούλι: “Ήμουν στην προεπιλογή για την Εθνική αλλά τραυματίστηκα”

Ο Γεωργιανός επιθετικός της Λαμίας, Μπαχάνα Αραμπούλι, μιλά στο Gazzetta.gr για το ματς με την Ελλάδα (31/3, 21:45), στέκεται στον συμπατριώτη του σκόρερ κόντρα στην Ισπανία, Κβίχα Κβαρατσχέλια, και ξεχωρίζει το δίδυμο των Κώστα Φορτούνη και Γιώργου Μασούρα!

Γεωργιανός επιθετικός της Λαμίας, Μπαχάνα Αραμπούλι, μιλά στο Gazzetta.gr για το ματς με την Ελλάδα (31/3, 21:45), στέκεται στον συμπατριώτη του σκόρερ κόντρα στην Ισπανία, Κβίχα Κβαρατσχέλια, και ξεχωρίζει το δίδυμο των Κώστα Φορτούνη και Γιώργου Μασούρα!

Η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται την αντίστοιχη της Γεωργίας το βράδυ της Τετάρτης (31/3, 21:45) για την τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 στην Τούμπα θέλοντας τη νίκη για να δώσει συνέχεια μετά το βαθμό (1-1) στη Γρανάδα στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Ισπανία.

Οι Γεωργιανοί, αντίθετα, ήρθαν στη Θεσσαλονίκη χωρίς βαθμό παρά τα εξαιρετικά τους ματς σε Στοκχόλμη και Τιφλίδα. Στη «Friends Arena» για την πρεμιέρα γνώρισαν την ήττα (0-1) από το γκολ του Κλάεσον (από ασίστ του Ιμπραΐμοβιτς), στο «Μπόρις Παϊχάτζε» την Κυριακή το γκολ του Ντάνι Όλμο στο 90+2′ τους στέρησε το βαθμό που κρατούσαν μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο Βιλί Σανιόλ στη συνέντευξη Τύπου μετά από το ματς με τη «ρόχα» υποστήριξε ότι η ομάδα θα κατέβει στην Τούμπα όχι για ν’ αμυνθεί, αλλά για να πάρει τους πρώτους της βαθμούς. Σε αυτό συμφωνεί και ο Γεωργιανός φορ της ΛαμίαςΜπαχάνα Αραμπούλι, ο οποίος μίλησε στο Gazzetta.gr. Ο 27χρονος ξεκαθαρίζει ότι ο Γάλλος προπονητής και οι συμπατριώτες του δεν αισθάνονται τόσο μεγάλη πίεση, καθώς παρά τα αρνητικά δύο πρώτα αποτελέσματα έχουν αφήσει καλή εικόνα.

«Συμφωνώ ότι η Γεωργία δεν ήρθε στην Ελλάδα για πάρει μόνο την ισοπαλία, αλλά για να πάρει τη νίκη. Δεν ξέρω αν θα πιέσουν από το πρώτο λεπτό. Αλλά είμαι σίγουρος ότι βρίσκονται στην Ελλάδα για να πάρουν τη νίκη.  Δεν υπάρχει πίεση κι αυτό γιατί έχουμε νέο προπονητή. Είναι αλήθεια ότι η ομάδα ήταν πολύ καλή τόσο κόντρα στη Σουηδία, όσο και κόντρα στην Ισπανία. Το είδαν όλοι αυτό. Υπάρχει θετική ενέργεια, αντίθετα δεν υπάρχει πίεση.

Κόντρα στην Ισπανία κάναμε ένα εκπληκτικό πρώτο μέρος. Ανοίξαμε το σκορ, είχαμε ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ. Η Ισπανία πίεσε στο δεύτερο. Αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε πίσω. Στο τέλος υπήρχε μεγάλη απογοήτευση. Τελευταίο λεπτό, ήταν τόσο σκληρό! Δεν υπάρχει πίεση επαναλαμβάνω. Βασικά δεν νομίζω ότι υπάρχει πίεση εκ μέρους της ομοσπονδίας να βρεθεί η εθνική Γεωργίας στην τελική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ. Θα παλέψουμε να είμαστε μέσα στην τριάδα. Μακάρι να μπορούσε να περάσει και η Ελλάδα και η Γεωργία. Αν δεν τα καταφέρει η Γεωργία, τότε θα υποστηρίξω την Ελλάδα με όλη μου την καρδιά».

Η «παλαιά φρουρά» της εθνικής Γεωργίας έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό. Η σκυτάλη έχει δοθεί σε παίκτες νεαρούς με τους οποίους καλείται να δουλέψει ο Βιλί Σανιόλ. Ο Αραμπούλι στέκεται στον Κβίχα Κβαρατσχέλια όχι μόνο επειδή άνοιξε το σκορ κόντρα στην εθνική Ισπανίας. Άλλωστε το εγκώμιο του 20χρονου αριστερού εξτρέμ της Ρούμπιν Καζάν έπλεξε και ο ίδιος ο Λουίς Ενρίκε στη συνέντευξη Τύπου μετά από τη λήξη του ματς.

«Αυτά τα ονόματα όπως του Κικλάτζε, του Αρβελάτζε, του Τετράτζε, του Καλάτζε είναι «ιερά τέρατα» για το ποδόσφαιρο της χώρας μας. Ανήκουν, όμως, στο παρελθόν. Τώρα όμως έρχεται μία νέα γενιά με ταλαντούχους παίκτες με έναν ταλαντούχο προπονητή. Ο Κβαρατσχέλια είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης που έχουμε. Είμαι σίγουρος ότι αν δεν έχει τραυματισμούς ή ατυχίες σε λίγα χρόνια θα παίζει σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Θα γίνει σταρ. Είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης για την Ελλάδα. Υπάρχουν κι άλλοι όπως ο Κιταΐσιβίλι, αλλά ο Κβαρατσχέλια  ξεχωρίζει».

Δεν υπήρχε χώρος για τον Μπατσανα Αραμπούλι στην εθνική Γεωργίας; Την τρέχουσα σεζόν έχει σκοράρει τέσσερα γκολ με τη Λαμία στη Super League Interwetten. Ο ίδιος εξηγεί στο Gazzetta.gr ότι ήταν στην προεπιλογή, αλλά υπέστη θλάση κι έμεινε τελικά εκτός τελικής επιλογής.

«Ήμουν στην προεπιλογή του Σανιόλ, ήρθε χαρτί στη Λαμία. Τραυματίστηκα όμως τότε και ήθελα τόσο πολύ να παίξω. Ειδικά κόντρα στην Ελλάδα. Κρίμα».

Ας πάμε και στη δική μας Εθνική! Ας δούμε τι πιστεύουν οι Γεωργιανοί για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Αραμπούλι παραδέχεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της κουβέντας γίνεται για τον Γιώργο Γιακουμάκη ή τον Χρήστο Τζόλη, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι τη ζημιά μπορεί να κάνει το δίδυμο των Κώστα Φορτούνη και Γιώργου Μασούρα.

«Η Ελλάδα έχει εξαιρετικό υλικό στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Μπορεί όλοι να ασχολούνται τώρα με τον Τζόλη ή τον Γιακουμάκη, μου αρέσει ο Μάνταλος, αλλά εγώ θεωρώ ότι το δίδυμο που μπορεί να κάνει τη ζημιά είναι το Μασούρας – Φορτούνης. Αν πρέπει να διαλέξω, ο Φορτούνης είναι ο αγαπημένος μου. Μου αρέσουν πολύ αυτοί οι δύο παίκτες, έχω δει με τον Ολυμπιακό τι μπορούν να κάνουν. Το ματς αυτό είναι περισσότερο οριακό για τη Γεωργία. Αν και στο τρίτο ματς δεν έχουμε βαθμό, μετά η απογοήτευση θα είναι μεγαλύτερη».

Στην κορυφή του ομίλου βρίσκεται η Σουηδία, η οποία έχει δύο νίκες στα ισάριθμα πρώτα ματς. Η Σουηδία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος επέστρεψε στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. Ο Αραμπούλι τονίζει ότι 39χρονος Σκανδιναβός είναι το ίνδαλμά του και στέκεται στο ρόλο που θα διαδραματίσει.

«Ο Ζλάταν είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες. Ήταν το ίνδαλμά μου όταν ξεκίνησα την καριέρα μου. Είναι από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, αλλάζει το παιχνίδι. Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός».

Διαβάστε επίσης

Back to top button