Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Προκρ. Μουντιάλ 2022: Η κρατική ισπανική τηλεόραση έγραψε με πεζά τα αρχικά του Κοσόβου (vid)

Οι δημοσιογράφοι του κρατικού ισπανικού καναλιού (TVE) όπως αναμενόταν - καθώς δεν επετράπη βάσει κυβερνητικής γραμμής - δεν χρησιμοποίησαν τη λέξη «Κόσοβο» μόνη της στο ματς της Ισπανίας, ενώ τα διεθνή αρχικά αντιπάλου ήταν γραμμένα με πεζά αντί των συνηθισμένων κεφαλαίων.

Οι δημοσιογράφοι του κρατικού ισπανικού καναλιού (TVE) όπως αναμενόταν – καθώς δεν επετράπη βάσει κυβερνητικής γραμμής – δεν χρησιμοποίησαν τη λέξη «Κόσοβο» μόνη της στο ματς της Ισπανίας, ενώ τα διεθνή αρχικά αντιπάλου ήταν γραμμένα με πεζά αντί των συνηθισμένων κεφαλαίων.

Η εθνική Ισπανίας υποδέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης (31/3) την αντίστοιχη του Κοσόβου – για τον ίδιο όμιλο που βρίσκεται και η Ελλάδα, η οποία την ίδια ώρα αναμετρήθηκε στην Τούμπα με τη Γεωργία – στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 και οι δημοσιογράφοι του κρατικού καναλιού (TVE) – το οποίο έχει τα δικαιώματα μετάδοσης του ματς για τη χώρα της Ιβηρικής – είχαν όπως ενημερωθήκατε και νωρίτερα ένα σοβαρό περιορισμό.

Δεν τούς επιτράπηκε βάσει κυβερνητικής γραμμής όπως μεταδίδουν τα media της χώρας να αναφέρονται με τη λέξη “Κόσοβο” στη φιλοξενούμενη ομάδα. Η «ομάδα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κοσόβου» έλεγε συνέχεια στο πρώτο μέρος ο σπόρτσκαστερ, Χουάν Κάρλος Ριβέρο.

Αν και ο εθνικός ύμνος του Κοσόβου μεταδόθηκε τελικά ζωντανά, δεν έγινε αναφορά ότι επρόκειτο για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της αντίπαλης εθνικής ομάδας. Το TVE όμως έκανε και κάτι άλλο. Τα διεθνή τρία αρχικά του Κοσόβου ήταν γραμμένα στο πάνω μέρος της οθόνης με πεζά και όχι με κεφαλαία.

 

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button