Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Έκλεισε» στην Αλβανία ο Μιτάι

Τα χρώματα της εθνικής Αλβανίας θα φοράει στο υπόλοιπο της καριέρας του ο Μάριο Μιτάι.

Ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής πού αγωνίζεται στην εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας, όταν μπήκε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του αγώνα με το Σαν Μαρίνο (31/3). Συγκεκριμένα αντικατέστησε στο 88′ τον Λενγιάνι κι έτσι σε ηλικία 17 ετών και 237 ημερών έγινε ο μικρότερος ηλικιακά διεθνής.

Το ντεμπούτο του με τους “μεγάλους” σημαίνει ότι ο Μιτάι επέλεξε οριστικά την Εθνική Αλβανίας με τις μικρές ομάδες της οποίας, άλλωστε, αγωνιζόταν τα τελευταία δύο χρόνια. Γεννημένος στην Ελλάδα,  μόνιμος κάτοικος Νέας Ιωνίας Αττικής και κορυφαίο project των “κιτρινόμαυρων” ακαδημιών, ο ποδοσφαιριστής διατηρούσε δικαίωμα να επιλέξει την Ελλάδα, όσο δεν είχε παίξει με άλλη Εθνική ανδρών.

Έτσι ο 17χρονος αμυντικός πρόσθεσε ακόμα ένα ρεκόρ στα πολλά που έχει καταγράψει κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν. Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο είναι ο νεότερος ξένος ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ σε επίσημο αγώνα, αλλά και ο τέταρτος συνολικά συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button