Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Χιμένεθ: «Με το 200% της καρδιάς μας για να τιμήσουμε αυτό που υπερασπιζόμαστε»

Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε το σύνθημα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε το σύνθημα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ.

Στην ανάγκη η ΑΕΚ να φανεί δυνατή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό παρά τα προβλήματα της, στάθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ στις δηλώσεις του για το ντέρμπι της Κυριακής, στην Nova. Το δεύτερο μέρος των οποίων βγήκε στην δημοσιότητα πριν λίγο. Ο Χιμένεθ αναφέρθηκε στην σημασία των απουσιών, στην δουλειά που έγινε στην διακοπή και στο τι λείπει μέχρι τώρα από την ομάδα του

Για την δουλειά στην διακοπή, σχολίασε: «Έχουμε δουλέψει σε κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Το πιο θετικό είναι ότι μπορέσαμε να δουλέψουμε με ποδοσφαιριστές που μελλοντικά μπορούν να αποτελέσουν μέλη της πρώτης ομάδας».

Για την εικόνα τελευταία, που προκαλεί προβληματισμό: «Σε οποιαδήποτε ομάδα λείπουν έξι παίκτες που είναι σημαντικοί για την ενδεκάδα, όπως ο Τσιγκρίνσκι, ο Σιμόες φαίνεται η απουσία τους. Στο club γνωρίζουμε τα προβλήματά μας και ποιες είναι οι αρετές μας και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε ενωμένοι, να βάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς».

Για την συνέχεια γενικότερα: «Η ΑΕΚ είναι μια ιστορική ομάδα και παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν πρέπει να εμφανίζεται δυνατή και να δίνει τη μάχη της σε κάθε παιχνίδι. Αυτό που ονειρεύομαι είναι να κάνω ξανά μια ομάδα οικογένεια, παρόμοια μ’ αυτή που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη καρδιά για να κατακτήσουμε τίτλους».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν τον έχει κερδίσει από την σεζόν που κατέκτησε το πρωτάθλημα: «Ο Ολυμπιακός δείχνει πως είναι μια μεγάλη ομάδα. Έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα, έχει παίξει Champions League και Europa League και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Αλλά έχουμε κι εμείς την δική μας περηφάνια… Πρέπει να επιστρέψουμε στην εποχή που δεν χάναμε κανένα ντέρμπι. Είχαμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όπως έχουμε και τώρα. Αλλά για να κερδίσεις ένα τέτοιο ματς πρέπει να βάλεις το 200% από την καρδιά σου. Δεν είναι ένα ακόμη παιχνίδι».

Για το πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για νίκη σε ένα τέτοιο ντέρμπι ως αφετηρία για κάτι καλύτερο: «Το καλύτερο φάρμακο στο ποδόσφαιρο, είναι η νίκη. Η ΑΕΚ αυτό που χρειάζεται με όλα όσα έχει υποφέρει λόγω των τραυματισμών, των απουσιών, με τον Covid που την ΑΕΚ την επηρέασε περισσότερο από τους υπόλοιπους, είναι να τελειώσει την χρονιάς με τιμή. Να τιμήσουμε αυτό που υπερασπιζόμαστε».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button