Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Νίκες για Νάπολι, Αταλάντα και «σφαγή» για το Champions League (vid)

Η Κροτόνε πάλεψε αλλά η Νάπολι νίκησε 4-3, ενώ η Αταλάντα λύγισε 3-2 την Ουντινέζε. Η σκληρή μάχη για το Champions League συνεχίζεται.

Η Κροτόνε πάλεψε αλλά η Νάπολι νίκησε 4-3, ενώ η Αταλάντα λύγισε 3-2 την Ουντινέζε. Η σκληρή μάχη για το Champions League συνεχίζεται.

Νάπολι, Αταλάντα και Λάτσιο πήραν οριακές εντός έδρας νίκες και μείωσαν τη διαφορά από τη 2η, Μίλαν, η οποία έχασε νωρίτερα βαθμούς από την Σαμπντόρια. Πατούν στην 4άδα πλέον οι Παρτενοπέι, που έχουν και ένα ματς να παίξουν, αυτό με την Γιουβέντους. Δεν τα κατάφερε, αν και προηγήθηκε δύο φορές η Ρόμα, στην έδρα της «μισής», Σασουόλο. Χαμός και στις τελευταίες θέσεις για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η ομάδα του Γκατούζο έχει κάνει τεράστιο comeback τις τελευταίες αγωνιστικές και παρότι συνάντησε μια εξαιρετική Κροτόνε, βρήκε τον τρόπο να πάρει τους τρεις βαθμούς. Ινσίνιε από κοντά (19’) και Οσιμέν (22’) με τον ίδιο τρόπο έδωσαν καθαρό προβάδισμα, αλλά ο Σίμι με πλασέ στην κίνηση μείωσε (25’). Αυτό δεν φάνηκε να είναι πρόβλημα στο πρώτο μέρος για τους Partenopei, που στο 34’ με τρομερό φάουλ του Μέρτενς πήραν και πάλι προβάδισμα με δύο γκολ. Στην επανάληψη όμως τα πράγματα πήραν τροπή που δεν θα περίμενε κάποιος. Ο Σίμι με δεύτερο γκολ μείωσε σε 3-2 και στο 59’ ο Μεσίας λήστεψε τον κοιμόμενο Μακσίμοβιτς και πλάσαρε για το 3-3. Τελικά τη λύση στην Νάπολι έδωσε ο δεξιός μπακ, Ντι Λορέντζο, με καταπληκτικό πλασέ με το αριστερό στην απέναντι γωνία για το τελικό 4-3.

Η Αταλάντα είναι και αυτή εντελώς άλλη ομάδα σε σχέση με το πρώτο μισό του πρωταθλήματος και με τους συνήθεις… Κολομβιανούς ύποπτους ξεπέρασε το εμπόδιο της Ουντινέζε με 3-2 και πήγε στο -2 από την Μίλαν. Ο Μουριέλ πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ στο 19’ και το 43’, ενώ δίχτυα βρήκε και ο Ντουβάν Ζαπάτα. Για την ομάδα του Λούκα Γκότι μείωσαν οι Ρομπέρτο Περέιρα (45’) και Στρίγκερ Λάρσεν (71’). Νίκη και για την Λάτσιο, στο Olimpico με ήρωα στο φινάλε ποιον άλλο; Τον Φελίπε Καϊσέδο. Οι Laziali προηγήθηκαν με τον Λάτσαρι, στο δεύτερο μέρος ο πρώης άσος της ΑΕΚ, Ντανιέλε Βέρντε, ισοφάρισε με μυθικό ανάποδο ψαλίδι σε 1-1 για την Σπέτσια. Στο τέλος όμως μιλά πάντα ο Καϊσέδο και στο 89’ έγραψε το 2-1.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button