Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Μάρκο Μπελινέλι: Ο NBAer που κουβαλά την Βίρτους στην Euroleague (pics & vid)

Ο Μάρκο Μπελινέλι έχει στην καριέρα του 925 παιχνίδια στο ΝΒΑ και φοράει ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή (Σπερς 2014).

Ο Μάρκο Μπελινέλι έχει στην καριέρα του 925 παιχνίδια στο ΝΒΑ και φοράει ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή (Σπερς 2014).

Ο Μάρκο Μπελινέλι αγωνίζεται εδώ και τεσσερισήμισι μήνες στην Ευρώπη και λίγοι το έχουν αντιληφθεί.

Η λάμψη του Eurocup και της Lega Basket διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει η Βίρτους Μπολόνια δεν ταιριάζει καθόλου με τη λάμψη του Ιταλού φόργουορντ, αλλά τα κατορθώματά του υποχρεώνει το Gazzetta.gr να ασχοληθεί μαζί του.

Κάτι ήξερε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς όταν η Βίρτους τον έκανε δικό της. Ο προπονητής της ομάδας είχε πει χαρακτηριστικά, «Ο Μάρκο Μπελινέλι είναι η πιο σημαντική μεταγραφή στην Ιταλία τα τελευταία 40 χρόνια».

Πράγματι, έτσι είναι.

Ο Μπελινέλι οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα στην Euroleague της επόμενης σεζόν. Η Βίρτους στοχεύει από την αρχή της σεζόν στην κατάκτηση του Eurocup που θα της προσφέρει το εισιτήριο για την μεγάλη διοργάνωση.

Η ιταλική ομάδα με πλεονέκτημα έδρας στην ημιτελική φάση θα αντιμετωπίσει την Ούνικς και εν συνεχεία μία εκ των Μονακό ή Γκραν Κανάρια.

Αν η Βαλένθια αποκλειστεί από τα φετινά playoffs, οι δύο φιναλίστ του Eurocup θα παίξουν την επόμενη σεζόν στην Euroleague.

Ο Ιταλός φόργουορντ σε 8 αγώνες μετρά 14.9 πόντους με 52% στα σουτ τριών πόντων (15/28). Επίσης προσφέρει 1.3 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

Στα οκτώ ματς που έχει παίξει δεν έχει γνωρίσει η ομάδα του την ήττα!

ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΒΙΡΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Στο ιταλικό πρωτάθλημα η Βίρτους ξεκίνησε τη σεζόν χωρίς τον Μπελινέλι στη σύνθεση της και είχε ρεκόρ 5-5!

Από τη στιγμή που μπήκε στη δράση ο Ιταλός σούπερσταρ η παρέα του Τεόντοσιτς έχει ρεκόρ 12-2 έχοντας ηττηθεί από Μπρέσια και Μπρίντιζι.

Με το συνολικό 17-3 βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης πίσω από Αρμάνι (18-4) και Μπρίντιζι (17-5)

Ο Μπελινέλι στην Lega Basket παίζει 23 λεπτά και προσφέρει 14.7 πόντους με 29% στα τρίποντα (20/67), 1.7 ασίστ και 3.1 ριμπάουντ.

Ο Μάρκο Μπελινέλι των 925 αγώνων στο NBA και τους ενός πρωταθλήματος αξίζει σίγουρα μεγαλύτερη προσοχή για όσα καταφέρνει με τη φανέλα της Βίρτους Μπολόνια.

 πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button