ΑκαδημίεςΝέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Στο… περίμενε τα πρωταθλήματα υποδομών της Super League

Παρά το αίτημα της διοργανώτριας, στη νέα ΚΥΑ με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού μέχρι τις 12/4 δεν γίνεται πουθενά αναφορά στα πρωταθλήματα υποδομών Κ19, Κ17, Κ15 της Super League.

Παρά το αίτημα της διοργανώτριας, στη νέα ΚΥΑ με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού μέχρι τις 12/4 δεν γίνεται πουθενά αναφορά στα πρωταθλήματα υποδομών Κ19, Κ17, Κ15 της Super League.

H Super League ζήτησε το άνοιγμα των ακαδημιών ποδοσφαίρου, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, αλλά η Επιτροπή Λοιμοξιολόγων έριξε άκυρο.

Στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε το Σάββατο 3/4 για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, μέχρι το πρωί της Δευτέρας 12 Απριλίου, δεν γίνεται πουθενά αναφορά στα πρωταθλήματα υποδομών, που σημαίνει ότι οι ομάδες Κ19, Κ17, Κ15 μένουν στο… περίμενε και τα παιδιά δεν μπορούν ούτε να προπονηθούν.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ΚΥΑ για τον αθλητισμό που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ:

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων.

– Της λειτουργίας ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών ατόμων συμπεριλαμβανομένου του προπονητή ή οικογένειες (συζύγους/συμβιούντες και τέκνα) και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων.

– Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών:

α) των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ανδρών Super League 1 και 2, Football League, Γ’ Εθνικής, στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης ανδρών (basket league), Α2 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης ανδρών και της Α1 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, της Α’ κατηγορίας πετοσφαίρισης ανδρών και γυναικών (volley league), της Α1 κατηγορίας υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών, της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου Σάλας, της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών,

β) των εθνικών ομάδων, ανδρών και γυναικών, που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο συγκεκριμένο διάστημα

– Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή προγραμματισμένων αγώνων που αποτελούν κριτήριο πρόκρισης σε διεθνείς διοργανώσεις όπου συμμετέχουν αθλητές στους οποίους έχει ήδη επιτραπεί η προπόνηση με προηγούμενες αποφάσεις.

– Της λειτουργίας και χρήσης ανοικτών εγκαταστάσεων πετοσφαίρισης σε άμμο για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, εφόσον συμμετέχουν έως 4 άτομα ανά γήπεδο.

– Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για διεξαγωγή, χωρίς την παρουσία θεατών, του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Χιονοδρομίας.

– Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για Covid-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια και τις λοιπές προϋποθέσεις που καθορίζονται στις οδηγίες της ΓΓΑ.

– Της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η ΓΓΑ κατόπιν εισήγησης της ΕΟΕ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του έτους 2021.

– Της λειτουργίας και χρήσης των κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών εφόσον α) τηρείται η απόσταση του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. νερού στα ανοικτά κολυμβητήρια και ενός ατόμου ανά 30 τ.μ. νερού στα κλειστά κολυμβητήρια, β) διενεργείται εβδομαδιαίο τεστ για κορωνοϊό Covid-19 και γ) τηρούνται τα αποδυτήρια κλειστά.

– Της λειτουργίας και χρήσης των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από τους θεραπευόμενους και άτομα με αναπηρίες καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον: α) έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και β) προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο. Για τους θεραπευόμενους εξαιρουμένων των ατόμων με αναπηρίες, απαιτείται επιπλέον η διενέργεια εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου για Covid-19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ.

– Επιτρέπεται η παραμονή σε χώρους εξωτερικής άθλησης, παιδικές χαρές, πάρκα και άλση στην περίπτωση επισκέψεων ομάδων έως τριών ατόμων ή οικογενειών (συζύγων/συμβιούντων και τέκνων) και με αναλογία ενός ατόμου ανά 10 τ.μ.

Διαβάστε επίσης

Back to top button