Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Θρίαμβος στο ΟΑΚΑ σε ματς-θρίλερ!

Το Λαύριο των... θαυμάτων συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία! Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη νίκησε (97-94) στην παράταση την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και κάνει όνειρα ακόμα και για την πρώτη θέση της regular season.

Το Λαύριο των… θαυμάτων συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία! Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη νίκησε (97-94) στην παράταση την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και κάνει όνειρα ακόμα και για την πρώτη θέση της regular season.

Το Λαύριο φαίνεται ότι έχει πάρει τον… αέρα της ΑΕΚ, καθώς αυτή ήταν η τρίτη του νίκη σε ισάριθμα ματς την τρέχουσα σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Σε ένα ματς-θρίλερ, όπου κατά διαστήματα φάνηκε η απειρία τους, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι διαθέτουν ακόμα μεγαλύτερη καρδιά και θέληση και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για τη κατάληψη τουλάχιστον της δεύτερης θέσης. Από την άλλη, η «Ένωση» εμφανίστηκε επηρεασμένη από τον αποκλεισμό στο BCL και μολονότι έκανε μεγάλη ανατροπή στην τέταρτη περίοδο, δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα, η οποία ενδεχομένως να φέρει και σε δύσκολη θέση τον Ηλία Παπαθεοδώρου

Η εξέλιξη του αγώνα

Μολονότι έχασε τον Ματσιούλις νωρίς στο ματς, η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Ο Λιθουανός φόργουορντ έκανε δύο φάουλ και δέχθηκε μια τεχνική ποινή σε 2’13” και πήγε στον πάγκο. Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου, όμως, έκαναν καλή δουλειά στην άμυνα και δεν άφησαν τους φιλοξενούμενους να κάνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι στο τρανζίσιον. Παράλληλα, έλεγξαν τα ριμπάουντ κι έτσι στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου προηγήθηκαν 23-15.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, μπόρεσαν να κόψουν τον ρυθμό των «κιτρινόμαυρων» και με ατομικές προσπάθειες στην επίθεση δεν τους επέτρεψαν να ξεφύγουν. Μάλιστα, το Λαύριο ισοφάρισε σε 41-41 (22′), βρίσκοντας πόντους από λάθη αντιπάλων, ωστόσο δεν μπορούσε να σταματήσει τον εκπληκτικό Μορέιρα.

Ο Ανγκολέζος ψηλός μέτρησε 16 πόντους και 8 ριμπάουντ στα πρώτα 17 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ και κράτησε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 55-48 (26′) κι έδειχναν να ελέγχουν το ματς, ωστόσο οι παίκτες του Σερέλη με ένα εκπληκτικό ξέσπασμα γύρισαν το ματς τούμπα! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασίλη Μουράτο έτρεξαν επιμέρους 26-9 κι από το -7 βρέθηκαν στο +10, καθώς προηγήθηκαν 74-64 (33′). Το συγκεκριμένο διάστημα ο Έλληνας γκαρντ σημείωσε 11 πόντους κι ηγήθηκε της εκπληκτικής εμφάνισης που έκανε η ομάδα για περίπου εφτά λεπτά.

H «Ένωση» άρχισε να πιέζει σε όλο το γήπεδο και με την εξαιρετική της άμυνα ανάγκασε το Λαύριο σε συνεχόμενα λάθη. Αυτό σε συνδυασμό και με την απειρία των φιλοξενούμενων άλλαξε και πάλι τα δεδομένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Σερέλη δεν βρήκαν καλάθι σε έξι σερί επιθέσεις, την ώρα που για την ΑΕΚ βγήκε μπροστά ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος με έξι σερί πόντους έκανε το 80-77 (38′)!

Το Λαύριο, όμως, αποδείχθηκε πολύ σκληρό και με γκολ-φάουλ του Ντέιβις πέρασε ξανά μπροστά (82-80 στα 48”), ο Λάνγκφορντ είχε ξανά την απάντηση (82-82 στα 37”) κι η ΑΕΚ την τελευταία επίθεση. Ο Ζήσης επιχείρησε τρίποντο από τη γωνία, αλλά ήταν άστοχος και το ματς πήγε στην παράταση. Εκεί, με δύο τρίποντα (από Κάρτερ και Ντέιβις) οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 91-85, 2’34” πριν το τέλος, αλλά ο Ζήσης κράτησε όρθια την ομάδα του στο θρίλερ και με δικό του καλάθι μείωσε σε 94-95, 8.2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Κόζι με 2/2 βολές διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, αφού το τρίποντο του Λάνγκφροντ αυτή τη φορά βρήκε σίδερο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-15, 41-36, 62-64, 82-82 (κ.α.), 94-97

πηγή: OnSports.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button