Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

ΕΟΚ: Όλα κρίνονται στο Πρωτοδικείο!

Ο Φάνης Χριστοδούλου εκλέχτηκε πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ενώ αύριο (6/4) θα κατατεθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης και ο Πρωτοδίκης καλείται να τα επικυρώσει, την ώρα που η πλευρά Βασιλακόπουλου έχει συγκαλέσει νέα τηλεδιάσκεψη.

Ο Φάνης Χριστοδούλου εκλέχτηκε πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ενώ αύριο (6/4) θα κατατεθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης και ο Πρωτοδίκης καλείται να τα επικυρώσει, την ώρα που η πλευρά Βασιλακόπουλου έχει συγκαλέσει νέα τηλεδιάσκεψη.

Ο Φάνης Χριστοδούλου πήρε εν τέλει το χρίσμα, αναλαμβάνοντας την προεδρία της προσωρινής διοίκησης Πρωτοδικείου της ΕΟΚ που θα τρέξει τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών ώστε να προκύψει η διάδοχη κατάσταση στην ηγεσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μετά από μια επεισοδιακή διαδικασία που αρχικώς διακόπηκε κι εν τέλει ολοκληρώθηκε δίχως την πλευρά Βασιλακόπουλου.

Την Τρίτη 6/4 θα κατατεθούν τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης και ο Πρωτοδίκης καλείται να τα επικυρώσει ενώ η απελθούσα διοίκηση έχει συγκαλέσει νέα τηλεδιάσκεψη για αύριο στις 13:00, η οποία κανείς δεν γνωρίζει τι τύχη έχει και αν τελικά θα διεξαχθεί, από τη στιγμή που η απόφαση έχει ληφθεί και η εγκυρότητά της θα κριθεί από το Πρωτοδικείο! Παρεμπιπτόντως, στη νέα συνεδρίαση που συγκάλεσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν θα συμμετάσχουν τα μέλη που ψήφισαν σήμερα, ήτοι οι Αλεξόπουλος, Φασούλας, Ρεντζιάς, Χριστοδούλου, Ιωάννου, Μαρκάκης, Νικολόπουλος, Ασημακόπουλος, Μήλας και Καλαϊτζάκης.

Ο «Μπέμπης», λοιπόν αναδείχτηκε πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης με ψήφους 9-1 ενώ λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίασης για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. σε σώμα, ο Νίκος Φιλίππου, ο οποίος είχε προταθεί από τον διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ Προμηθέας και υποψήφιο για την προεδρία της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο έστειλε στα γραφεία της ΕΟΚ την παραίτησή του.

Τον Φιλίππου αντικατέστησε ο Ιωάννης Καλαϊτζάκης πριν από την έναρξη της τηλεδιάσκεψης, την οποία ο Γιώργος Βασιλακόπουλος διέκοψε προσωρινά και αποχώρησε μαζί με τον Αριστείδη Γολέμη όταν αντιλήφθηκε ότι χάνεται η πλειοψηφία, διαφωνώντας με το δικαίωμα ψήφου του Καλαϊτζάκη ως αναπληρωματικού μέλους! Να σημειωθεί ότι από πλευράς ΕΣΑΚΕ, ο πρόεδρος Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ψήφισε «απών», την ώρα που ο Σταύρος Δουβής έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και ο Χρήστος Μήλας στον Φάνη Χριστοδούλου.

Έπειτα από την αρχική διακοπή, η συνεδρίαση της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ συνεχίστηκε κι εξέλεξε πρόεδρο τον Χριστοδούλου πλην της πλευράς Βασιλακόπουλου που είχε προτείνει αναβολή για το μεσημέρι της Τρίτης 6/4. Στη δεύτερη ψηφοφορία δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος πλην του «Μπέμπη» ενώ το Δ.Σ. της προσωρινής Διοίκησης συνθέτουν οι Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (Α’ Αντιπρόεδρος), Νίκος Νικολόπουλος (Β’ Αντιπρόεδρος), Ευθύμης Ρεντζιάς (Γενικός Γραμματέας), Μπάμπης Μαρκάκης (Ταμίας) και Κώστας Ασημακόπουλος (Ειδικός Γραμματέας Δ.Σ.).

Ακολούθως, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου έκανε λόγο για πραξικοπηματική και «τζούφια» διοίκηση εκ μέρους των υποψήφιων προέδρων Φασούλα και Λιόλιου, αναφέροντας πως ξέχασαν την ομόνοια και την ενότητα του χώρου αλλά και την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών. Βέβαια όσα αναφέρει αφορούν στο καταστατικό του Δ.Σ. της εκλεγμένης διοίκησης της ΕΟΚ, ενώ εν προκειμένω δεν υπάρχει Δ.Σ. και η διοίκηση είναι του Πρωτοδικείου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος προχώρησε σε προσωπική δήλωσε εξηγώντας πως θα συνεργαστεί με όποια διοίκηση προκύψει από τις εκλογές της ΕΟΚ.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button