ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Από κάρτες πως πάμε; Ο ΠΑΣ Λαμία και η ειδική βαθμολογία fair play! (pics)

Πόσες κάρτες δέχθηκε φέτος ο ΠΑΣ Λαμία; Σε ποια χρονιά είχε τις περισσότερες;

Eίναι συνηθισμένη εικόνα, ειδικά στο πρωτάθλημα της Super League, οι εκάστοτε ομάδες κάθε σεζόν που κυνηγούν την παραμονή τους στην κατηγορία να παρουσιάζουν σκληροτράχηλο πρόσωπο, με πολλές φορές σκληρά μαρκαρίσματα, αντικανονικό παιχνίδι και πολλές, κίτρινες κάρτες.

Όλες οι κάρτες, κίτρινες, δεύτερες κίτρινες και κόκκινες που δέχεται μία ομάδα, καταρτίζουν και έναν βαθμολογικό πίνακα κάθε σεζόν, τον πίνακα Fair Play (Ευ Αγωνίζεσθαι).

Κάθε κίτρινη κάρτα αντιστοιχεί σε 1 βαθμό, κάθε δεύτερη κίτρινη- κόκκινη κάρτα αντιστοιχεί σε 3 βαθμούς ενώ οι απευθείας κόκκινες κάρτες κοστίζουν 5 βαθμούς.

Κάπως έτσι έχει κανείς την ευκαιρία να δει και να εξαγάγει τα συμπεράσματά του σχετικά με το τρόπο παιχνιδιού μιας ομάδας, την φιλοσοφία της σχετικά με το fair play, ακόμη και τη συχνότητα που δέχεται κίτρινη κάρτα ακόμη ακόμη και ανά θέση.

Ξεκινώντας από την τρέχουσα σεζόν η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, βλέπουμε την Λαμία να βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής βαθμολογίας με συγκομιδή 63 μόλις βαθμών (49 κίτρινες, 3 δεύτερες κίτρινες – κόκκινες και 1 μόλις κόκκινη), 2 πάνω από τον Παναιτωλικό (61 βαθμοί) και 14 πάνω από το πρωτοπόρο της σχετικής λίστας Ολυμπιακό (49 βαθμοί). Ουραγοί στην φετινή βαθμολογία μέχρι στιγμής ΑΕΛ και Βόλος με 86 και 98 βαθμούς αντίστοιχα.

Δείτε τον σχετικό πίνακα της τρέχουσας σεζόν:

Έχει παράδοση στις υψηλές θέσεις του Fair Play

Aν ανατρέξει κανείς στις επιδόσεις της Λαμίας στα προηγούμενα 3 χρόνια παρουσίας της στην Super League θα διαπιστώσει ότι οι κυανόλευκοι με εξαίρεση την πρώτη αναγνωριστική σεζόν στην μεγάλη κατηγορία, τα πήγαν αρκετά καλά σε επίπεδο Fair Play έχοντας συνεχώς αυξητική τάση στην σχετική βαθμολογία.

Mε 5 παιχνίδια να απομένουν οι κυανόλευκοι έχουν την ευκαιρία ακόμη και να βρεθούν στη 2η θέση του πίνακα fair play που κάποτε, ανάλογα και με την θέση της χώρας στην ειδική βαθμολογία Fair Play έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Αναλυτικά οι θέσεις της Λαμίας ανά σεζόν στην ειδική βαθμολογία Fair Play

  • 104 βαθμοί  και 14η θέση πάνω από Λάρισα και Παναιτωλικό με 79 κίτρινες, 2 κόκκινες και 4 δεύτερες κίτρινες – κόκκινες την σεζόν 2017-18
  • 83 βαθμοί και 8η θέση με 74 κίτρινες, τρεις δεύτερες κίτρινες – κόκκινες και καμία απευθείας κόκκινη τη σεζόν 2018-19
  • 72 βαθμοί και 5η θέση πίσω από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη και ΟΦΗ με 58 κίτρινες, 3 δεύτερες κίτρινες – κόκκινες και 1 μόλις κόκκινη τη σεζόν 2019-20!

Σεζόν 2017-18

 

Σεζόν 2018-19

 

Σεζόν 2019-20

πηγή: Lamiara.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button