Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κωστούλας: «Αν ο καθένας κοιτά το συμφέρον του, τι συνεταιρισμός είναι η Super League;»

Όλα όσα ανέφερε ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού για το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών

Όλα όσα ανέφερε ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού για το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Φώτης Κωστούλας, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την προκήρυξη της Super League, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την απουσία κεντρικής διαχείρισης που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες έναρξης της Super League:

«Τα τελευταία πολλά χρόνια έχουμε συνεχώς αυτό το μόνιμο πρόβλημα που δεν έχουμε όλες οι ομάδες το τηλεοπτικό συμβόλαιο που έχουν οι κατεξοχήν μεγάλες ομάδες και μας ταλαιπωρεί και φέτος. Το έχουμε στο τέλος με τα χίλια ζόρια. Θα έπρεπε στην πραγματικότητα να είμαστε όλοι υπέρ. Αυτό που κάνουμε και καταθέσαμε την πρόταση, είναι ότι δεν το κάνουμε για να οικονομήσουμε λεφτά, αλλά για να έχουμε τουλάχιστον μια αξιοπρεπή εμφάνιση στο Πρωτάθλημα και να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Για να μην τρέχουμε από εδώ και από εκεί για να δανειζόμαστε παίκτες».

Για το ότι διαφορετικά μπορεί να λειτουργούν κάποιες ομάδες:

«Προσπαθήσαμε πολλά χρόνια, δεν είχαμε την κατανόηση της Nova και ορισμένων ομάδων που είναι μόνιμα ενάντια στην κεντρική διαχείριση όπου η Λίγκα διαπραγματευόταν με τον πάροχο και μοιράζονταν τα χρήματα με την αξία της ομάδας και τη βαθμολογική κατάταξη. Αυτό το έχουν όλες οι άλλες ομάδες στην Ευρώπη. Εμείς δεν μπορούμε να το λύσουμε».

Για το αν έγινε κουβέντα για κεντρική διαχείριση:

«Υπάρχουν ομάδες που δεν θέλουν κεντρική διαχείριση. Υπάρχουν ομάδες που θέλουν να το λύσουμε όλοι μαζί και κάποιες ομάδες να κάνουν ξεχωριστό τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ξέρουν οι μεγάλες ομάδες ότι θα πάρουν περισσότερα μόνες τους. Η Super League όμως είναι ένας συνεταιρισμός. Αν ο καθένας τραβάει το δρόμο του ανάλογα με τα συμφέροντά τους, τότε τι συνεταιρισμός είναι αυτός; Πρέπει να βρούμε μια λύση ώστε όλα τα μέλη να έχουν από τα έσοδα κάτι».

Αν υπάρχει προοπτική να προκύψει κεντρική διαχείριση:

«Είπαμε ότι θα πρέπει από σήμερα να μαζευτούμε να ξανακάνουμε προσπάθεια, να κάνουμε συζήτηση. Υπάρχουν ομάδες, πρέπει να είμαστε οι μισές, που δεν έχουμε τηλεοπτικό συμβόλαιο. Δεν είναι ότι θέλουμε με παρακάλια κάθε χρόνο ένα συμβόλαιο, αλλά μια κεντρική διαχείριση ώστε να γίνεται ένα συμβόλαιο με όλη τη Λίγκα και να μοιραζόμαστε τα έσοδα. Το ίδιο ζητάμε και τώρα. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σ’ αυτό.

Υπάρχουν ομάδες που λένε σταθερά όχι και μόνιμα στην κεντρική διαχείριση. Είναι ο Ολυμπιακός, που ενώ στην αρχή έλεγε ότι μπορούμε να βρούμε μια λύση, τώρα δεν λέει το ίδιο. Είναι αντίθετος στην κεντρική διαχείριση. Δεν μπορώ να απαντήσω εγώ για τον Ολυμπιακό. Λένε ότι δεν θέλουν κεντρική διαχείριση. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ ήταν υπέρ, η ΑΕΚ το ίδιο, ο κ. Αλαφούζος είπε ότι κεντρική διαχείριση είναι πολύ δύσκολη, είναι τελευταία στιγμή, κάτι που εγώ δεν θεωρώ πως είναι έτσι, δηλαδή αργά.

Έχουμε κάνει παρόμοιες συζητήσεις και αργότερα. Είχε κάνει πρόταση να κάνουμε ιντερνετικό πάροχο που θα ανήκει στη Λίγκα. Δεν προχώρησε αυτή η πρόταση. Είπε ο κ. Αλαφούζος «έκανα την πρότασή μου, δεν θέλω κεντρική διαχείριση». Προς τιμήν του ψήφισε να μην περάσει η προκήρυξη. Στάθηκε δίπλα στις ομάδες που δεν έχουμε τηλεοπτικό συμβόλαιο. Είναι κάτι στη θετική κατεύθυνση, αλλά όχι αυτό που θα μας λύσει το πρόβλημα. Πάντα θα υπάρχει αυτό το πρόβλημα, αν δεν έχουμε κεντρική διαχείριση».

Για τα χρήματα που προσφέρουν οι πάροχοι αν είναι ικανοποιητικά:

«Δεν υπήρξε καμία τέτοια συζήτηση ανάμεσα σε παρόχους και Λίγκα που να γνωρίζω. Όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς δεν έχουν επιβεβαιωθεί από κανέναν άνθρωπο της Λίγκας. Δεν ξέρω αν είναι έτσι ή συζητήσεις χωρίς ουσία. Δεν είναι θέμα καναλιών. Αν έχουμε εμείς κεντρική διαχείριση, υπογράφουμε και μετά βρίσκουμε τον τρόπο να τα μοιράσουμε μεταξύ μας».

Για τα επόμενα βήματα της υπόθεσης:

«Είναι ένα μικρό μπλέξιμο. Αν δεν καταλήξουμε σε κεντρική διαχείριση φοβάμαι πως δεν θα περάσει η προκήρυξη και θα έχουμε άλλα προβλήματα. Θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της κεντρικής διαχείρισης. Δεν είναι θέμα των χρημάτων. Θέλουμε να μοιραστούν τα χρήματα από τη Λίγκα με δίκαιο τρόπο, να πάρει κάποια ομάδα ότι δικαιούται».

Πηγή: metrosport.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button