Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε το BCL η ΑΕΚ

Με επική ανατροπή στην 4η περίοδο, η ΑΕΚ επικράτησε της Νίζνι (79-78) στο ΟΑΚΑ και αποχαιρέτησε το BCL με θετικό τρόπο.

Με επική ανατροπή στην 4η περίοδο, η ΑΕΚ επικράτησε της Νίζνι (79-78) στο ΟΑΚΑ και αποχαιρέτησε το BCL με θετικό τρόπο.

Τουλάχιστον έπεσε με ψηλά το κεφάλι! Η ΑΕΚ λύγισε τη Νίζνι στο ΟΑΚΑ (79-78) με εντυπωσιακό 4ο δεκάλεπτο (29-19 το επιμέρους σκορ) και αποχαιρέτησε το Basketball Champions League με νίκη (3-3).

Η Ένωση αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης αφού υστέρησε στην ισοβαθμία με τη Στρασμπούρ, ωστόσο διατήρησε απόρθητη την έδρα της στη φετινή έκδοση του θεσμού!

Η ομάδα του Παπαθεοδώρου έδειξε χαρακτήρα, παρότι δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο και ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση με κορυφαίο τον Μόουζες Κίνγκσλεϊ, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους (όλους στο δεύτερο ημίχρονο) και κατέβασε 6 ριμπάουντ.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση στον αγώνα, ειδικά στην άμυνα, όπου περιόρισε τα ατού των Ρώσων. Με σερί 9-0, η ομάδα του Παπαθεοδώρου ξέφυγε στο πρώτο τετράλεπτο (11-2), ωστόσο κάπου εκεί επήλθε… επιθετικό βραχυκύκλωμα στους «κιτρινόμαυρους».

Κάπως έτσι, η Νίζνι έτρεξε επιμέρους σκορ 10-2 και πλησίασε σε απόσταση βολής (13-12 στο 8’). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Ένωση να βγάζει καλές άμυνες και να αποκτά «αέρα» 4 πόντων (18-14).

Στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, οι παίκτες της ΑΕΚ επιδόθηκαν σε μια σειρά από κακές επιθετικές ενέργειες, κάτι που έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να περάσουν μπροστά για πρώτη φορά (18-20 στο 13’).

Από ‘κει και πέρα, οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, με την Ένωση να βρίσκει λύσεις στο πρόσωπο του Μέικον. Η αντίδραση της ομάδας του Λούκιτς ήρθε με επιμέρους σκορ 10-1, που την έφερε για πρώτη φορά στο +4 (30-34). Οι γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 4-0 στα τελευταία δευτερόλεπτα και το ημίχρονο έκλεισε στην… ισοπαλία (34-34).

Στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου, οι παίκτες του Παπαθεοδώρου τα έκαναν όλα… λάθος, ιδίως στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό πως παρέμειναν άποντοι για περίπου 4,5 λεπτά! Από την άλλη, ο Σέπερντ πήρε τ’ όπλο του και εκτελούσε για τη Νίζνι, που απομακρύνθηκε (34-43).

Η αντίδραση της ΑΕΚ ήρθε διά χειρός Μόουζες, με τον Νιγηριανό να πετυχαίνει και τους 13 πρώτους πόντους της ομάδας του σε αυτό το δεκάλεπτο κρατώντας όρθια την Ένωση (47-57 στο 28’). Η 3η περίοδος έκλεισε με τους Ρώσους να έχουν «αέρα» 9 πόντων (50-59).

Στην αφετηρία του 4ου δεκαλέπτου, ο Μόουζες συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο 3ο και πήρε στις πλάτες του επιθετικά τους «κιτρινόμαυρους», που δεν κατάφεραν να πλησιάσουν όμως (54-63). Κάπου εκεί μπήκε στην εξίσωση ο Λάνγκφορντ, ο οποίος ανέβασε στροφές εκτελεστικά και καθοδήγησε τους γηπεδούχους (66-70 στο 36’).

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι απέκτησε σασπένς, αφού οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν τη συγκέντρωσή τους κι έκαναν διαδοχικά λάθη. Με τρίποντο του Μέικον από τα 7,5 μέτρα στα 27”, η Ένωση πέρασε μπροστά (75-72) μετά από αρκετή ώρα.

Από ‘κει και πέρα, το ματς οδηγήθηκε στη «ρουλέτα» των βολών, με τους παίκτες του Παπαθεοδώρου να αποδεικνύονται ψύχραιμοι (4/4 από Μέικον, Ματσιούλις) και να φτάνουν στο τελικό 79-78.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 34-34, 50-59, 79-78.

Έκανε τη διαφορά: Πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα της ΑΕΚ και ήταν αυτός που την κράτησε ζωντανή στο 3ο δεκάλεπτο πετυχαίνοντας τους 13 πρώτους πόντους της. Ο λόγος για τον Μόουζες Κίνγκσλεϊ, που ολοκλήρωσε το ματς με 19 πόντους (8/11 εντός παιδιάς), 6 ριμπάουντ και 21 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης.

Για… πάγκο: Κάτω του μετρίου η απόδοση του Βλάντο Γιάνκοβιτς, που ήταν… ωσεί παρών. Έμεινε στο απόλυτο μηδέν στην επίθεση, ενώ έκανε τα 4 από τα 10 συνολικά λάθη της ομάδας του!

Η στιγμή του ματς: Στην εκκίνηση της 4ης περιόδου, ο Μόουζες Κίνγκσλεϊ φιλοδώρησε με ένα μεγαλοπρεπέστατο «στοπ» τον Στρέπκοβ κι έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση της ομάδας του.

Το στατιστικό του αγώνα: Τα 6/18 σουτ του Λάνγκφορντ προκαλούν αρνητική εντύπωση, με τον Αμερικανό να έχει 4/13 δίποντα.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button