Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Ο Μπερτομέου προανήγγειλε την κλειστή Euroleague

Οι δηλώσεις του Τζόρντι Μπερτομέου στην Μπολόνια ουσιαστικά προανήγγειλαν τα πλάνα του για μια κλειστή Euroleague και μάλιστα στο άμεσο μέλλον.

Οι δηλώσεις του Τζόρντι Μπερτομέου στην Μπολόνια ουσιαστικά προανήγγειλαν τα πλάνα του για μια κλειστή Euroleague και μάλιστα στο άμεσο μέλλον.

Οι δηλώσεις του Μπερτομέου ήταν ξεκάθαρες. Η Euroleague θα κλείσει ακόμα περισσότερο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εθνικά πρωταθλήματα. Διότι είναι ξεκάθαρο ότι ο CEO της Euroleague ουδόλως ενδιαφέρεται γι’ αυτά.

Κι αυτό φάνηκε στις δηλώσεις που έκανε στην Μπολόνια όπου βρέθηκε ενόψει του αγώνα της Βίρτους με την Ούνικς για τον πρώτο αγώνα της σειράς των ημιτελικών του Eurocup.

Όσα είπε ο Καταλανός παράγοντας είναι ενδεικτικά των προθέσεών του. Το απόσπασμα είναι χαρακτηριστικό.

«Από τώρα έως τη σεζόν 2023/24 θέλουμε να έχουμε 16-18 ομάδες με πολυετή συμβόλαια. Το πρωταθλήματα ποδοσφαίρου πηγαίνουν προς περισσότερους αγώνες και είναι το μονοπάτι που θα μπορούσαμε επίσης να ακολουθήσουμε στο μέλλον. Οι σχέσεις μας με την FIBA είναι καλές, αλλά υπάρχει η ευκαιρία να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον»

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως όταν μιλάμε για 16 με 18 ομάδες που θα έχουν πολυετή συμβόλαια, οδεύουμε προς μια κλειστή Λίγκα! Όπου οι ευκαιρίες δε θα είναι ίδιες για όλες τις ομάδες. Και που σίγουρα αυτός ο αριθμός δεν αντιπροσωπεύει ούτε στο ελάχιστο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Εκτός αν ο Μπερτομέου πιστεύει ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι η… ελίτ των 16- 18 ομάδων.

Αν δε, επαληθευτεί η πληροφορία που αναφέρει ότι η Euroleague σκέφτεται σταδιακά να βάλει αγώνες και… Σαββατοκύριακο, τότε τα πράγματα θα γίνουν περισσότερο πολύπλοκα. Διότι θα πρόκειται ουσιαστικά για… ευθεία σύγκρουση με τα εθνικά πρωταθλήματα καθώς το Σαββατοκύριακο τους ανήκει παραδοσιακά.

Όσο δε για αυτό που αναφέρει ο Μπερτομέου για τη FIBA, ότι δηλαδή μπορεί να βοηθήσει η μία πλευρά την άλλη, κανείς δε μπορεί να καταλάβει το πως. Ειδικά όταν κλείνει η Euroleague κι επηρεάζει σε απόλυτο βαθμό τα εθνικά πρωταθλήματα. Μιλάμε για πολυετή συμβόλαια 18 ομάδων!!! Όχι αστεία.

Βέβαια σε όλη αυτή την κατάσταση, εκτός της FIBA θα πρέπει να δούμε και πως θα αντιδράσουν οι ομάδες. Και κατά πόσο ενδιαφέρονται για τα εθνικά πρωταθλήματα.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button