Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Μάχη τεσσάρων στη LaLiga με οδηγό την Ατλέτικο

Η ισπανική  La Liga, πέντε βήματα  πριν από την ολοκλήρωσή της, έχει σε πλήρη εξέλιξη, έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες τίτλου των τελευταίων χρόνων, με τέσσερις ομάδες να μάχονται, για να σηκώσουν το τρόπαιο αυτή τη σεζόν.

Η ισπανική  La Liga, πέντε βήματα  πριν από την ολοκλήρωσή της, έχει σε πλήρη εξέλιξη, έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες τίτλου των τελευταίων χρόνων, με τέσσερις ομάδες να μάχονται, για να σηκώσουν το τρόπαιο αυτή τη σεζόν.

H χθεσινή…βόμβα της Γρανάδα στο Camp Nou, όπου νίκησε (2-1) τη Μπαρτσελόνα, υποχρεώνοντας την μόλις στη δεύτερη ήττα της στα 23 τελευταία παιχνίδια της στη LaLiga, επέτρεψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, να παραμένει στην κορυφή και να διατηρήσει τον χαρακτηρισμό του φαβορί, αφού βρίσκεται δύο βαθμούς μπροστά από τους Καταλανούς και τη Ρεάλ Μαδρίτης (73 έναντι 71).

Ετσι η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά-όπως σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς- να ξεπεράσει εκείνη το Ντιέγκο Σιμεόνε, η οποία πάντως είχε προβάδισμα 10 βαθμών στα τέλη Ιανουαρίου.
Μετά τη Γρανάδα, η Μπαρτσελόνα επισκέπτεται τον πρώην σύλλογο του Κούμαν, τη Βαλένθια (είναι 14η), την Κυριακή.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, που έχει κερδίσει δύο από τα πέντε τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες και να διατηρήσει την απόσταση  από τους αντιπάλους τους όταν επισκεφτεί την Έλτσε, μία ομάδα που είναι τρίτη από το τέλος του πίνακα, γνωρίζοντας ότι δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει περισσότερους πόντους σε ένα τρομακτικό 2021.

Οι γείτονες της πόλης, η πρωταθλήτριας Ρεάλ Μαδρίτης, είναι επίσης τρεις βαθμούς πίσω από την τλέτικο Μαδρίτης (74-71).

Θα φιλοξενήσει αύριο την Οσασούνα, έχοντας την προσοχή τους στραμένη και στον επαναληπτικό ημιτελικό της Τετάρτης στο Champions League , απέναντι στην Τσέλσι, μετά από ισοπαλία 1-1 στη Μαδρίτη, στα μέσα της εβδομάδας.

Η Σεβίλλη, εν τω μεταξύ, βρίσκεται πίσω στην τέταρτη θέση (70 βαθμοί), αλλά, όπως και η Μπαρτσελόνα, είναι σε πολύ καλή φόρμα, έχοντας χάσει δύο φορές στους 16 τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Χουλέν Λοπετέγκι  φιλοξενεί την -9η- Αθλέτικ Μπιλμπάο τη Δευτέρα, και θέλει να επωφεληθεί από τυχόν απώλειες των τριών πρώτων ομάδων του πίνακα,  που μπορεί να έρθουν νωρίτερα.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:

Μ. Παρασκευή 30/4
Θέλτα-Λεβάντε

Μ. Σάββατο 1/5
Εϊμπάρ-Αλαβές
Ελτσε-Ατλέτικο Μαδρίτης
Ουέσκα-Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα

Κυριακή 2/5
Βαγιαδολίδ-Μπέτις
Βιγιαρεάλ-Χετάφε
Γρανάδα-Κάντιθ
Βαλένθια-Μπαρτσελόνα

Δευτέρα 3/5
Σεβίλη-Αθλέτικ Μπιλμπάο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 33 αγώνες)
Ατλέτικο Μαδρίτης 73
Ρεάλ Μαδρίτης     71
Μπαρτσελόνα       71
Σεβίλη            70
Σοσιεδάδ          53
Μπέτις            50
Βιγιαρεάλ         49
Γρανάδα           45
Αθλέτικ Μπιλμπάο  42
Θέλτα             41
Οσασούνα          40
Λεβάντε           38
Κάντιθ            37
Βαλένθια          36
Χετάφε            34
Αλαβές            31
Βαγιαδολίδ        30
Έλτσε             30
Ουέσκα            27
Εϊμπαρ            23

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button