Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Τυπική διαδικασία το ματς με τη Νίζνι για την ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στο φετινό Basketball Champions League με την αναμέτρηση κόντρα στην πρωτοπόρο του ομίλου, Νίζνι η οποία έχει ήδη προκριθεί στα πλέι οφ.

Η ΑΕΚ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στο φετινό Basketball Champions League με την αναμέτρηση κόντρα στην πρωτοπόρο του ομίλου, Νίζνι η οποία έχει ήδη προκριθεί στα πλέι οφ.

Η φετινή ευρωπαϊκή χρονιά της ΑΕΚ μόνο επιτυχημένη δεν ήταν. Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε η «Ένωση», δεν κατάφερε να πείσει σε κανένα σημείο της διοργάνωσης ότι θα μπορούσε να πάει πιο μακριά. Έτσι μετά τη στενοχώρια από την απώλεια του τροπαίου στο Final-8 του ΟΑΚΑ, ήρθε και ο αποκλεισμός στους «16» του BCL.

Η Νίζνι έχει νικήσει στον πρώτο αγώνα την ΑΕΚ με το… εκκωφαντικό 88-60. Οι τελευταίες πιθανότητες που είχε η «Ένωση» ώστε να διεκδικήσει πρόκριση στο ΟΑΚΑ (19:30-ΕΡΤ3) χάθηκαν στην Άγκυρα όπου ηττήθηκε με 78-66. Οι Τούρκοι κάλυψαν τη διαφορά των 9 πόντων με τους οποίους είχε νικήσει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Μια εβδομάδα νωρίτερα, είχε κάνει το ίδιο και η Στρασμπούρ που είχε επικρατήσει 91-73 της ΑΕΚ στη Γαλλία.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η μόνη εκκρεμότητα που υπάρχει στο φετινό Basketball Champions League αφορά στον όμιλο της ΑΕΚ. Ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στην Στρασμπούρ και την Τουρκ Τέλεκομ (19:30) θα ακολουθήσει τη Νίζνι στη φάση των «8».

Από τον πρώτο όμιλο προκρίθηκαν η Χάποελ Χολόν του Στέφανου Δέδα και η Καρσίγιακα. Μάλιστα η Χολόν την οποία καθοδηγεί εξαιρετικά ο σπουδαίος Έλληνας προπονητής, για πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίξει στα πλέι οφ του BCL. Έχοντας μάλιστα ένα από τα μικρότερα μπάτζετ στη διοργάνωση

Από τα δεύτερο όμιλο πέρασαν οι δύο ισπανικές ομάδες και συγκεκριμένα η Τενερίφη αλλά και η κάτοχος του τροπαίου, Μπούργος.

Από τον τέταρτο όμιλο πέρασαν η Σαραγόσα και η Νίμπουρκ. Όπως προαναφέραμε έχει ήδη προκριθεί η Νίζνκι και μια εκ των Στρασμπούρ-Τουρκ Τέλεκομ θα συμπληρώσει την οχτάδα.

Είναι η πρώτη φορά στην  ιστορία της διοργάνωσης που δεν θα υπάρξει εκπροσώπηση από την Ελλάδα στα πλέι οφ.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button