Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι για έναρξη προπονήσεων (και) των… μεγάλων ακαδημιών

Από το υφυπουργείο Αθλητισμού κατατέθηκε αίτημα για έναρξη προπονήσεων σε όλα τα αθλήματα, ομαδικά και ατομικά, των γεννηθέντων το 2003, 2004, 2005.

Από το υφυπουργείο Αθλητισμού κατατέθηκε αίτημα για έναρξη προπονήσεων σε όλα τα αθλήματα, ομαδικά και ατομικά, των γεννηθέντων το 2003, 2004, 2005. Εκκρεμεί το αίτημα της Super League για Κ19, Κ17 στο ποδόσφαιρο, για β’ και γ’ Εθνική Γυναικών ποδόσφαιρο, για β’ και γ’ Εθνική ανδρών μπάσκετ και για β’ Εθνική (pre league) βόλεϊ.

Αίτημα για έναρξη προπονήσεων σε όλα τα αθλήματα, ομαδικά και ατομικά, στις ηλικιακές κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών, (γεννηθέντων 2003, 2004 και 2005, αρχικά) υποβλήθηκε προς έγκριση στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επισημαίνει σε επιστολή του ότι είναι αδήριτη ανάγκη να έχουν ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων, οι νικητές των οποίων μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και ζητά να επιτραπούν άμεσα οι προπονήσεις, με την ίδια μεθοδολογία που θα εκκινήσουν οι τάξεις Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου από την προσεχή Δευτέρα, 12 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, ακολουθώντας τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας, με προσκόμιση της βεβαίωσης («σχολική κάρτα») διενέργειας των αυτοδιαγνωστικών τεστ κορωνοϊού (self tests) δύο φορές την εβδομάδα, με την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες θα δικαιούνται να μετέχουν στις σχολικές διαδικασίες, να τους επιτραπεί παράλληλα να συμμετέχουν και σε προπονήσεις ομαδικών και ατομικών αθλημάτων στις εν λόγω ηλικίες.

Οι προπονήσεις, βέβαια, θα επιτρέπονται με την αυστηρότατη τήρηση όλων όσων επιπλέον προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα κάθε αθλήματος, όπως αυτά έχουν ήδη εγκριθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν υποβληθεί στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων τα αιτήματα επιστροφής σε προπονήσεις και για τις εξής κατηγορίες αθλημάτων:

– Ποδόσφαιρο, στις ηλικιακές κατηγορίες Κ19 και Κ17 των ομάδων της Super League που εποπτεύονται και αυτές από την Super League.

– Ποδόσφαιρο, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική γυναικών.

– Μπάσκετ, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική ανδρών.

– Βόλεϊ, στην κατηγορία Β’ εθνική (Pre League) ανδρών και γυναικών.

Διαβάστε επίσης

Back to top button