Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΛ: Ο (πεναλτάκιας) Μουκαντζό και το… κοντέρ από την άσπρη βούλα

Ποια είναι η σχέση του Καμερουνέζου επιθετικού (μοιραίου παίκτη της ΑΕΛ στον αγώνα – θρίλερ κόντρα στην ΑΕΚ) με τα γκολ από τα 11 μέτρα; 

Ποια είναι η σχέση του Καμερουνέζου επιθετικού (μοιραίου παίκτη της ΑΕΛ στον αγώνα – θρίλερ κόντρα στην ΑΕΚ) με τα γκολ από τα 11 μέτρα;

Το βράδυ της Δευτέρας (15/2) υπήρξε όχι απλά δύσκολο, αλλά βαρύ κι…αξημέρωτο για τον Μπέντζαμιν Μουκαντζό.

Και το σίγουρο είναι πως ο Καμερουνέζος επιθετικός θα χρειάστηκε να στριφογυρίσει πολλές φορές στο μαξιλάρι του μέχρι ωσότου παραδοθεί στην αγκαλιά του Μορφέα.

Ας όψεται το «καταραμένο» πέναλτι που έχασε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα – θρίλερ με την ΑΕΚ κι είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΛ να φύγει με άδεια χέρια από το Αλκαζάρ, έχοντας απωλέσει την ευκαιρία να…σώσει την παρτίδα με το βαθμό της ισοπαλίας σε ένα γκραν γκινιόλ παιχνίδι που «έσπασε» καρδιές.

Ο (new entry) Μουκαντζό στην τρίτη συμμετοχή του με τη φανέλα της θεσσαλικής ομάδας θα΄χει να θυμάται την ασίστ πάσα στον Νικολιά στη φάση του πρώτου («βυσσινί») γκολ κόντρα στην Ένωση, ωστόσο θα τον «στοιχειώνει» η αποτυχία του να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από τα 11 μέτρα και να «κλειδώσει» το ματς στην ισοπαλία (3-3).

Κι όμως, ο 32χρονος παίκτης είναι «μπαρουτοκαπνισμένος» στις εκτελέσεις πέναλτι, αν…ξεσκονίσουμε το ιστορικό του από την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Την σεζόν 2016-17 στη Λοριάν και στην Σουνίνγκ (Κίνα) ευστόχησε σε πέντε εκτελέσεις πέναλτι, εκ των οποίων οι τρεις ήταν σε παιχνίδια της γαλλικής Ligue 1 και οι δύο σε γήπεδα της Κίνας.

Με τη Λοριάν την περίοδο 2015-16 το κοντέρ έγραψε συνολικά 13 γκολ σε 34 ματς, εκ των οποίων τα  5 προήλθαν από εκτελέσεις πέναλτι σε ματς του «Σαμπιονά».

Την περίοδο 2014-15 στη Ρεμς έβγαλε συνολικά 8 γκολ σε 32 ματς κι ένα τέρμα ήταν από πέναλτι.

Την σεζόν 2013-14 στη Νανσί είχε 9 γκολ σε 27 ματς και τέσσερις εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι σε αναμετρήσεις της Ligue 2 (β΄κατηγορία).

Τέλος την χρονιά 2012-13 στη Νανσί έκλεισε λογαριασμό με 9 γκολ σε 39 ματς κι ένα τέρμα προήλθε από πέναλτι.

Συνολικά ο Μουκαντζό έχει σημειώσει σε επαγγελματικό επίπεδο στην καριέρα του σε 294 παιχνίδια 84 γκολ, εκ των οποίων τα 16 τέρματα είχαν…αφετηρία την άσπρη βούλα του πέναλτι.

To 17o γκολ από πέναλτι δυστυχώς για τον Καμερουνέζο άσο και την ΑΕΛ, δεν έμελλε να γραφτεί στην ιστορία στο παιχνίδι – ροντέο με την ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας (15/2) στο Αλκαζάρ.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button