FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ – ΠΑΣ Λαμία: Οι περσινοί… και οι φετινοί!

Ο ΠΑΣ Λαμία είναι έτοιμος σήμερα να κάνει πρεμιέρα στο φετινό Κύπελλο Ελλάδος και η ομάδα όπου θα αντιμετωπίσει είναι η ίδια που αγωνίστηκε και πέρυσι στον πρώτο αγώνα του θεσμού.

Έτοιμος για πρεμιέρα στο Κύπελλο Ελλάδος είναι ο ΠΑΣ Λαμία. Η ομάδα του Μάκη Χάβου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στην εξ΄αναβολής αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, στις 18:00 στο «Ελ Πάσο».

Η Ένωση, ήταν και πέρυσι η ομάδα με την οποία έκανε πρεμιέρα η Λαμία στο Κύπελλο και εμείς θα δούμε τι άλλαξε από πέρυσι, όσο αφορά τα ρόστερ των δύο ομάδων.

Η περσινή αναμέτρηση για το Κύπελλο πραγματοποιήθηκε στις 20/9 και πάλι όμως όχι στο ΟΑΚΑ, αλλά στο «Γεώργιος Καμάρας» της Ριζούπολης.

Η πρώτη και σημαντική αλλαγή είναι οι πάγκοι των ομάδων. Και δεν εννοούμε τον πάγκο σαν πάγκο, αλλά τους ανθρώπους που κάθονται πλέον σε αυτούς.

Οι προπονητές

Πέρυσι, η ομάδα της Φθιώτιδας είχε στον πάγκο της τον Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος οδήγησε την ομάδα έως τους «8» του θεσμού. Από την άλλη η ΑΕΚ είχε τον Ισπανό Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος την οδήγησε στον τελικό του ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ αλλά και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Φέτος, θα έχουμε δύο Έλληνες προπονητές αντιμέτωπους, με την γηπεδούχο ομάδα να έχει ως τεχνικό τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ενώ ο Μάκης Χάβος είναι αυτός όπου καθοδηγεί πλέον την «κυανόλευκη» ομάδα.

Οι αρχηγοί

Στην περσινή αναμέτρηση αρχηγός της Ένωση ήταν ο Αντρέ Σιμόες, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στο ρόστερ της ομάδας από την Αθήνα και μάλιστα είναι κανονικά στην αποστολή για το σημερινό αγώνα.

Για τη Λαμία τώρα, αρχηγός ήταν ο τερματοφύλακας Βαγγέλης Πίτκας, ο οποίος εκείνο το παιχνίδι ήταν από τα ελάχιστα που αγωνίστηκε την περσινή περίοδο. Φέτος, δεν βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας καθώς υπερασπίζεται την εστία της Δόξας Δράμας.

Οι ενδεκάδες

Πάμε τώρα να δούμε ποιες ήταν οι βασικες ενδεκάδες των δύο ομάδων πέρυσι και ποιοι δεν βρίσκονται πλέον στα ρόστερ των ομάδων.

Αρχίζουμε με την ΑΕΚ, αυτοί που έπαιξαν πέρυσι και φέτος δεν ανήκουν στην ΑΕΚ είναι οι Βράνιες, ο οποίος παίζει στην Άντερλεχτ, ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος παίζει στον Ολυμπιακό και ο Μασούντ, ο οποίος αγωνίζεται για την Τρακτόρ Σάζι.

Τώρα όσο αφορά τη Λαμία, ο Πίτκας δεν ανήκει πλέον στην «κυανόλευκη» ομάδα καθώς παίζει στη Δόξα Δράμας, ο Κουκόλης αγωνίζεται με τη φανέλα του Ηρακλή, ο Όμο φορά πλέον τα πράσινα του Λεβαδειακού, ο Αναστασόπουλος παίζει στην Κέρκυρα, ο Ορτέγκα (ναι έπαιξε ο Ορτέγκα) παίζει σε ομάδα της Βολιβίας, ο Λινάρδος παίζει και αυτός στην Κέρκυρα, ο Ακόστα αγωνίζεται με τα «βυσινί» της ΑΕΛ, ο Παντελιάδης βρίσκεται στη Βοιωτία για λογαρισμό και αυτός του Λεβαδειακού ενώ ο Καραγιάννης φορά πλέον τη φανέλα του ΑΟΧ/Κισσαμικού.

Αναλυτικά οι περσινές δύο ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες (80′ Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (69′ Κλωναρίδης), Μασούντ, Μπακασέτας, Λιβάια (73′ Γιακουμάκης).

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Μπουλούλης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Παπαργυρίου, Όμο, Αναστασόπουλος, Ορτέγκα (74′ Λινάρδος), Ακόστα (57′ Παντελιάδης), Καραγιάννης, Τσούκαλος (62′ Μπούντνικ).

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button