Άλλα αθλήματα

Πρεμιέρα με 6 ελληνικά πληρώματα στο Ευρωπαϊκό

Στην ίδια λίμνη, αυτή του Βαρέζε, όπου ο Στέφανος Ντούσκος, εξασφάλισε σήμερα (8/4) την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αύριο, Παρασκευή (9/4) αρχίζει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών.

Στην ίδια λίμνη, αυτή του Βαρέζε, όπου ο Στέφανος Ντούσκος, εξασφάλισε σήμερα (8/4) την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αύριο, Παρασκευή (9/4) αρχίζει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών. Παρουσία 629 αθλητών κι αθλητριών από 35 χώρες ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίρνει τη σκυτάλη από την ευρωπαϊκή Προ-Ολυμπιακή ρεγκάτα πρόκρισης που ολοκληρώθηκε.

Η Ελλάδα θα πάρει μέρος με συνολικά 6 πληρώματα και 10 αθλητές, εκ των οποίων τα τέσσερα πληρώματα αγωνίστηκαν και στην Προ-Ολυμπιακή ρεγκάτα, ενώ τα δυο θα κάνουν τις πρώτες τους διεθνείς κούρσες για το 2021.

Συγκεκριμένα θα αγωνιστούν:

Στο σκιφ ανδρών και γυναικών ο Στέφανος Ντούσκος και η Αννέτα Κυρίδου
Στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών και γυναικών οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου-Σταύρος Σουλαρίκας και Ευαγγελία Αναστασιάδου-Ζωή Φίτσιου
Στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου ανδρών και γυναικών οι Γιάννης Καλανδαρίδης-Ζήσης Μπουκουβάλας και οι Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμπου (φωτό).

Ο Στέφανος Ντούσκος που ήταν 5ος στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση θα αγωνιστεί με ανεβασμένο ηθικό μετά την πρόκριση που εξασφάλισε στον ίδιο στίβο το πρωί της Πέμπτης για το Τόκιο, ενώ η Αννέτα Κυρίδου που είχε την ατυχία να πέσει στο νερό λίγο πριν την εκκίνηση του τελικού της Προ-Ολυμπιακής ρεγκάτας θέλει κάτι καλύτερο από το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει το 2020.

Στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, η εξαιρετική εμφάνιση των Αναστασιάδου-Φίτσιου στην Προ-Ολυμπιακή ρεγκάτα (σ.σ. 2ες στον τελικό) αφήνει πολλές ελπίδες διάκρισής τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αν και είναι νέο πλήρωμα. Την πρώτη τους εμφάνιση ως πλήρωμα σε ανάλογη διοργάνωση θα κάνουν οι Παπακωνσταντίνου-Σουλαρίκας και ό,τι πετύχουν θα είναι κέρδος.

Τέλος, το Ολυμπιακό πλήρωμα της δικώπου των γυναικών με τις Μπούρμπου-Μ.Κυρίδου αναζητά ένα καλό ξεκίνημα σε αυτήν την πολύ σημαντική χρονιά, καθώς έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Τόκιο. Στόχος τους είναι να κατακτήσουν ένα ακόμη πιο λαμπερό μετάλλιο εν συγκρίσει με το χάλκινο που πήραν πέρυσι στο Πόζναν της Πολωνίας. Τεστ αποτελεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και για το πλήρωμα της δικώπου των ανδρών που στελεχώνουν ο Γιάννης Καλανδαρίδης με τον Ζήση Μπουκουβάλα.

Τριάντα μετάλλια η Ελλάδα  

Από το 2007 που επέστρεψε ο θεσμός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μέχρι και την περσινή σεζόν, η Ελλάδα έχει κατακτήσει 30 μετάλλια εκ των οποίων 20 χρυσά, 7 ασημένια και 3 χάλκινα.

Συνολικά 22 αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας έχουν κατακτήσει μετάλλια με τον Καστοριανό  Γιάννη Χρήστου να έχει κατακτήσει τα περισσότερα, 8 συνολικά, εκ των οποίων 5 χρυσά και 3 ασημένια.

Το αυριανό(9/4) πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 11:30 ώρα Ελλάδας και περιλαμβάνει προκριματικούς και επαναληπτικούς σε όλα τα αγωνίσματα. Το Σάββατο (10/4) θα διεξαχθούν οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί και οι τελικοί Γ΄, ενώ την Κυριακή (11/4) θα διεξαχθούν όλοι τελικοί. Το πρόγραμμα των τελικών της Κυριακής θα καλύψει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ Η ΕΡΤSports.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button