Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ολυμπιακός: “Ματιές” στον Καρτάλη του ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Αλέξανδρος Καρτάλης έχει ξεχωρίσει από την εγχώρια αγορά στο "ερυθρόλευκο" scouting. Ποιο το προφίλ του 26χρονου μέσου.

Ο Αλέξανδρος Καρτάλης έχει ξεχωρίσει από την εγχώρια αγορά στο “ερυθρόλευκο” scouting. Ποιο το προφίλ του 26χρονου μέσου.

Ο Ολυμπιακός παραδοσιακά έχει τεντωμένες τις κεραίες του σε ό,τι αφορά τους παίκτες που ξεχωρίζουν από τους συλλόγους της Super League. Ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς εκτιμά το ταλέντο που “κρύβεται” στη Super League και γι’ αυτό το λόγο, τα τελευταία τρία χρόνια έχουν αποκτηθεί παίκτες μετά από θητεία σε μικρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ας μην ξεχνάμε αρκετές περιπτώσεις όπως οι Γιώργος και Γιάννης Μασούρας, ο Ούγκμουντουρ Κρίστινσον, αλλά και άλλους παίκτες που δεν ξεχώρισαν.

Ο Αλέξανδρος Καρτάλης του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκεται στα υπόψιν του scouting των πρωταθλητών το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του novasports.gr. Για τον 26χρονο το ενδιαφέρον είναι έκδηλο εδώ και καιρό, ενώ έχει πραγματοποιηθεί μια πρώτη κρούση με την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Ο Καρτάλης είναι γεννημένος στη Γερμανία και έχει παίξει στις κατώτερες κατηγορίες της Γερμανίας και συγκεκριμένα στη Γκρόιτερ Φιρθ, στην Άαλεν και στη Σβικάου. Θεωρείται προϊόν της Γκρόιτερ Φιρθ, έχοντας αγωνιστεί σε πολλά ηλικιακά κλιμάκια του συλλόγου της Βαυαρίας.

Στον ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε “πακέτο” με τον επίσης… Γερμανό Αργύρη Γιαννίκη και ξεχώρισε στη Football League, ενώ φέτος δεν επηρεάστηκε από τη μετάβαση στη Super League. Φέτος σε 32 ματς σε όλες τις διοργανώσεις μετράει πέντε ασίστ, έχοντας αγωνιστεί κυρίως στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Ο Γιαννίκης στο ξεκίνημα της σεζόν πορεύτηκε με το 4-4-2 και ο Καρτάλης αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ ή ως αριστεροπόδαρος εσωτερικός μέσος. Ο 26χρονος βρήκε περισσότερο ποιοτικό χρόνο συμμετοχής ταυτόχρονα με την αλλαγή διάταξης από τον προπονητή του σε 4-2-3-1.

Στο ματς της 4ης αγωνιστικής απέναντι στον Ολυμπιακό στους “Ζωσιμάδες” (1-1) αγωνίστηκε στα δεξιά της μεσαίας γραμμής και πιστώθηκε την ασίστ στον Γιώργο Παμλίδη, ο οποίος άνοιξε το σκορ.

Ως επιτελικός μέσος ο Καρτάλης κέρδισε θέση βασικού μέσα στο 2021, έχοντας απελευθερωθεί, καθώς πίσω του επιχειρούν οι εξαιρετικοί Κάστρο και Ντομίνγκες. Η ποιότητα του αριστερού του ποδιού και η προσαρμοστικοτητα του τον καθιστούν χρήσιμο σε αρκετές θέσεις, μπορώντας να καλύψει ολόκληρη την αριστερή πτέρυγα. Παράλληλα είναι ικανός εκτελεστής στατικών φάσεων και έχει αναλάβει όλα τα “στημένα” της πλευράς του. To αν θα πραγματοποιηθεί κίνηση από τη διοίκηση των Πειραιωτών, θα φανεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

πηγή: novasports.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button