Τοπικές Ειδήσεις

Σχολεία: Με επιείκεια οι μαθητές που δεν θα έχουν κάνει self test

Με επιείκεια θα αντιμετωπισθούν μαθητές και καθηγητές οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να έχουν τη Δευτέρα 12 Απριλίου, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων τη βεβαίωση αρνητικού self test.

Με επιείκεια θα αντιμετωπισθούν μαθητές και καθηγητές οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να έχουν τη Δευτέρα 12 Απριλίου, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων τη βεβαίωση αρνητικού self test.

Παρά το γεγονός ότι η βεβαίωση είναι υποχρεωτική για όλους όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, δηλαδή από τις καθαρίστριες, τους εργαζόμενους στα κυλικεία, έως τους μαθητές και καθηγητές, την πρώτη μέρα θα υπάρξει μια ελαστικότητα καθώς το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει προφανώς τις δυσκολίες υλοποίησης της διανομής χιλιάδων αυτοδιαγνωστικών τεστ σε ασφυκτικά χρονικά όρια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή είπε ότι «θα υπάρξει κάποια επιείκεια την πρώτη μέρα, η οποία βεβαίως δεν μπορεί να οδηγήσει σε γενίκευση ή επανάληψη». Η… επιείκεια αφορά μόνο στην πρώτη μέρα διότι στη συνέχεια όσοι μαθητές δεν φέρουν μαζί τους αρνητικό τεστ δεν θα παρακολουθούν μάθημα ή τηλεκπαίδευση.

Πάντως από την πλευρά της κυβέρνησης, οι αρμόδιοι καθησυχάζουν τους πολίτες σχετικά με την προμήθεια των τεστ και όπως υπογραμμίζουν: «Όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι υπόχρεοι και συνεπώς και δικαιούχοι των τεστ αυτοδιάγνωσης. Να μην ανησυχεί κανείς. Είναι όλα προγραμματισμένα.

Συνεχώς προστίθενται νέοι ΑΜΚΑ και κατηγορίες». Συνεπώς όπως τόνισε και η κ. Μακρή «αν κάποιος πήγε το πρωί και δεν μπόρεσε να προμηθευτεί το τεστ μπορεί να ξαναπάει το απόγευμα» είπε η κ.Μακρή, ενώ υπογράμμισε ότι «δικαιούχοι στα ατομικά τεστ είναι και οι μαθητές των εσπερινών σχολείων όπως και οι άνω των 18 καθώς και το βοηθητικό προσωπικό».

Με εγκύκλιο που υπέγραψε ο νέος γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ.Αλέξανδρος Κόπτσης, ορίζεται προθεσμία έως και το Σάββατο 10 Απριλίου για την παραλαβή από τους διευθυντές Εσπερινών λυκείων για την παράδοση στους μαθητές, τωνself tests που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για το άνοιγμα της Δευτέρας.

Oι Διευθυντές/τριες των ανωτέρω σχολικών μονάδων, μετά την ειδοποίηση από την υπηρεσία ταχυμεταφοράς, προσέρχονται στο χώρο του σχολείου για την παραλαβή, μεριμνώντας για την άμεση διευθέτηση της διαδικασίας. Στη συνέχεια, ειδοποιούν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους/τις μαθητές/τριες, προκειμένου να προσέλθουν στο σχολείο για να παραλάβει κα

θένας από αυτούς, ένα και μόνο διαγνωστικό test, να υποβληθούν σε διαγνωστικό αυτοέλεγχο και να καταχωρίσουν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr το σχετικό αποτέλεσμα, πριν την προσέλευσή τους στη σχολική μονάδα, τη Δευτέρα 12-04-2021.

Ιδιωτικά σχολεία

Τεράστιο υγειονομικό θέμα προκύπτει για τη λειτουργία των ιδιωτικών λυκείων από Δευτέρα, καθώς εκατοντάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αλλά και βοηθητικό προσωπικό (οδηγοί, συνοδοί, καθαρίστριες, εργαζόμενοι στην εστίαση των σχολείων, γραμματείς κ.λπ.) δεν μπορούν να υποβληθούν σε τεστ αυτοδιάγνωσης, σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ (ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί).

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία οι μεν εκπαιδευτικοί, διότι δεν έχουν δηλωθεί στο myschool (είναι απαραίτητη η δήλωση του ΑΦΜ για να αναγνωριστεί το ΑΜΚΑ), οι δε υπόλοιποι εργαζόμενοι γιατί κανείς από τους φωστήρες της κυβέρνησης δεν σκέφτηκε ότι οι άνθρωποι αυτοί που αποτελούν μεγάλο τμήμα του προσωπικού των ιδιωτικών σχολείων έρχονται σε καθημερινή επαφή με μαθητές και γονείς, ώστε να ληφθεί σχετική πρόνοια.

Η κατάσταση θα είναι δραματική τη Δευτέρα σε ιδιωτικά σχολεία με τμήματα ΙΒ και σε ξένα σχολεία με ξένο πρόγραμμα, σε μονάδες δηλαδή όπου ανθεί η μαύρη εργασία και όπου λίγοι εκπαιδευτικοί έχουν διοριστήριο και είναι δηλωμένοι στο myschool.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button