Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Σπάει» το ρεκόρ του ο Χασάν!

Για τέταρτη φορά στην καριέρα του ο Αχμέντ Χασάν πετυχαίνει 15 γκολ σε μία σεζόν, όμως φέτος με τον Ολυμπιακό έφτασε πιο γρήγορα από ποτέ στη συγκεκριμένη επίδοση και… έχει ακόμα!

Για τέταρτη φορά στην καριέρα του ο Αχμέντ Χασάν πετυχαίνει 15 γκολ σε μία σεζόν, όμως φέτος με τον Ολυμπιακό έφτασε πιο γρήγορα από ποτέ στη συγκεκριμένη επίδοση και… έχει ακόμα!

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη (3-1) του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη ήταν χθες το βράδυ ο Αχμέντ Χασάν, ο οποίος βοήθησε τους Πειραιώτες να φτάσουν στην πιο γρήγορη κατάκτηση του πρωταθλήματος στην ιστορία τους!

Ο Πέντρο Μαρτίνς αποφάσισε να αλλάξει το σχηματισμό της ομάδας του, όταν τραυματίστηκε ο Μπα, και στη θέση του έβαλε τον Αιγύπτιο επιθετικό, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο χθεσινό ντέρμπι για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Μάλιστα, ο «Φαραώ» έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει δύο γκολ σε ντέρμπι «αιωνίων» μετά τον Ράφικ Τζεμπούρ, στην ισοπαλία με 2-2 των δύο ομάδων στο «πράσινο» ΟΑΚΑ στις 9 Δεκεμβρίου 2012

Από εκεί και πέρα, ο Χασάν πραγματοποιεί ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ενώ είχε προηγηθεί η δίμηνη απουσία του λόγω επιπλοκών από τον κορωνοϊό και φέτος έχει «λυτρώσει» την ομάδα του σε αγώνες επί ελληνικού και ευρωπαϊκού εδάφους.

Ο διεθνής στράικερ, με 43,53 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο τη φετινή σεζόν, έφτασε για τέταρτη φορά στην καριέρα του τα 15 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο επίτευγμα παίρνει άλλη διάσταση, αφού κατάφερε να το πετύχει γρηγορότερα από ποτέ και είναι έτοιμος να ξεπεράσει τον εαυτό του στις επτά εναπομείνασες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, ενώ υπάρχει ο επαναληπτικός με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο και ενδεχομένως ο τελικός της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, φέτος ο Χασάν μετράει 15 γκολ (4 ασίστ) σε 31 συμμετοχές, πριν από δύο χρόνια ξανά στον Ολυμπιακό είχε φτάσει τα 15 γκολ σε 32 ματς, τη σεζόν 2015/16 στη Μπράγκα είχε 15 γκολ (και 8 ασίστ) σε 46 αγώνες και μία σεζόν νωρίτερα (2014/15) στη Ρίο Άβε είχε 15 γκολ (και 2 ασίστ) σε 35 παιχνίδια.

Όσον αφορά τις φετινές του επιδόσεις, ο Αιγύπτιος φορ σκοράρει κάθε 93 λεπτά στο πρωτάθλημα, ενώ αν μεταφέρουμε σε όλες τις διοργανώσεις τις επιδόσεις του η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα είναι κάθε 88 λεπτά.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button