Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ξεπέρασε τον Ρομπέρτο ο Σα!

Ο 28χρονος διεθνής Πορτογάλος εξελίσσεται στον τοπ πορτιέρε της εποχής Μαρινάκη ενώ πλέον έχει ξεπεράσει τις επιδόσεις του Ρομπέρτο σε συμμετοχές στον Ολυμπιακό.

Ο 28χρονος διεθνής Πορτογάλος εξελίσσεται στον τοπ πορτιέρε της εποχής Μαρινάκη ενώ πλέον έχει ξεπεράσει τις επιδόσεις του Ρομπέρτο σε συμμετοχές στον Ολυμπιακό.

Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έκανε σημαντικές επεμβάσεις δίνοντας συνέχεια στο πολύ καλό του παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Γενικότερα ο Ζοσέ Σα θύμισε σε όλους πως όταν είναι σε τοπ φόρμα δεν πιάνεται ως τερματοφύλακας.

Ο Πορτογάλος είναι αναμφίβολα ο κορυφαίος τερματοφύλακας στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία 2 χρόνια. Πέραν όμως των τίτλων και των επιτυχιών του στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό με μεγάλες νίκες και προκρίσεις ο διεθνής κίπερ έκανε και μία ακόμα κορυφαία επίδοση.

Άφησε πίσω σε συμμετοχές έναν εκ των των τοπ τερματοφυλάκων των τελευταίων ετών στο Λιμάνι: τον Ρομπέρτο. Ο Ισπανός είχε 117 συμμετοχές στον Ολυμπιακό. Ένας Ρομπέρτο που πρωτοπήγε το 2013 στον πειραϊκό σύλλογο και έφυγε το 2016, έχοντας κάνει εκεί τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του (με 3 πρωταθλήματα Ελλάδας και 1 Κύπελλο).

Από πλευράς των κορυφαίων χρόνων της ποδοσφαιρικής πορείας του το ίδιο ισχύει και για τον Σα σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Ένας Σα με 119 παιχνίδια πλέον με τη φανέλα των Πειραιωτών, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην καριέρα του. Στους πρωταθλητές Ελλάδας πρωτοέκλεισε το 2018 και ακολούθησε την ίδια πορεία με τον Ρομπέρτο. Πρώτα ήταν δανεικός και μετά υπήρξε αγορά των δικαιωμάτων του. Ένας Σα που με τον Ολυμπιακό έχει δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο ενώ πρωταθλήματα έχει πάρει και στην Πορτογαλία με την πρώτη και τη 2η ομάδα της Πόρτο.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΣΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ:

Με Ολυμπιακό: 119 ματς
Με Μαριτίμο Β: 75 ματς
Με Πόρτο: 27 ματς
Με Μαρίτιμο: 24 ματς
Με Πόρτο Β: 16 ματς

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button