Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Σκάνδαλο με Ζλάταν: Πιθανή η τιμωρία του και ενδεχόμενος μηδενισμός της Σουηδίας!

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς παραβίασε τον κώδικα ηθικής της FIFA που απαγορεύει σε οποιοδήποτε παίκτη να έχει οικονομικές συναλλαγές με στοιχηματικές εταιρίες και κινδυνεύει με βαριά καμπάνα!

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς παραβίασε τον κώδικα ηθικής της FIFA που απαγορεύει σε οποιοδήποτε παίκτη να έχει οικονομικές συναλλαγές με στοιχηματικές εταιρίες και κινδυνεύει με βαριά καμπάνα!

Είναι αυτό που λέμε έβγαλαν τα μάτια μόνοι τους. Οι Σουηδοί σκάλισαν την ιστορία και αποκάλυψαν πως με την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα της χώρας τους ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς παραβίασε τον κώδικα ηθικής της FIFA, κάτι που δημιουργεί τον κίνδυνο βαριάς καμπάνας και στον ίδιο, αλλά πιθανώς και στην Εθνική Σουηδίας.

Το θέμα το έφερε στην δημοσιότητα η σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, η οποία βρήκε πως ο Σουηδός σταρ έχει μερίδιο μετοχών στην εταιρία στοιχηματισμού Bethard, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς της FIFA και της UEFA, που δεν επιτρέπουν σε οποιοδήποτε παίκτη αγωνίζεται σε αγώνα διοργανώσεων τους να έχει οικονομικές συναλλαγές με στοιχηματικές εταιρίες!

Η Aftonbladet με το ρεπορτάζ της απέδειξε ότι ο Ζλάταν (μέσω εταιρίας του) έχει ακόμα το 10% των μετοχών της μαλτέζικης εταιρίας Gameday Group PLC, που είναι ο μοναδικός μέτοχος της Bethard!

Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Πλέον υπάρχει ορατός ο κίνδυνος τιμωρίας του επιθετικού της Μίλαν, με βαρύτατο πρόστιμο (περίπου 100.000) και ποινή αποκλεισμού μέχρι και τριών ετών από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα!

Η σουηδική ομοσπονδία είναι ενήμερη για την παρατυπία αυτή και μάλιστα αυτός ήταν ο κύριος λόγος που ο Ζλάταν δεν μπορούσε να επιστρέψει για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018, αφού και τότε ήταν μέτοχος και βασικό διαφημιστικό icon της ίδιας εταιρίας (Bethard).

Ο Ζλάταν ως μέτοχος της Bethard αγωνίστηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια της Σουηδίας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ απέναντι σε Γεωργία και Κόσοβο (όπως και στο ματς της Μίλαν απέναντι στην Σάμροκ Ρόβερς για το Europa League), κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει (μικρό) ενδεχόμενο τιμωρίας (μηδενισμού) και των ομάδων στους συγκεκριμένους αγώνες, οι οποίοι φυσικά και είχαν προσφερθεί για στοιχηματισμό από την Bethard.

Πλέον η υπόθεση παίρνει την νομική οδό, αφού είναι πια στο χέρι των πειθαρχικών οργάνων της UEFA και της FIFA να αποφασίσουν τι είδους ποινές να επιβάλλουν σε μία υπόθεση που έχει και άμεσο ελληνικό ενδιαφέρον αφού στον ίδιο όμιλο με την Εθνική Σουηδίας βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδας.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button