ΑκαδημίεςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Super League πρωταθλήματα υποδομής: Πότε αρχίζουν, πότε τελειώνουν, ποιο το πλάνο!

Ένα από τα θέματα τα οποία συζητά αυτές τις ημέρες η διοργανώτρια Αρχή (Super League), είναι και τα πρωταθλήματα υποδομής…

Ένα από τα θέματα τα οποία συζητά αυτές τις ημέρες η διοργανώτρια Αρχή (Super League), είναι και τα πρωταθλήματα υποδομής…

Μπορεί η Super League να συνεχίζεται κανονικά με το πρωτάθλημα των πρώτων ομάδων, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα πρωταθλήματα υποδομής.

Αυτές τις ημέρες η Super League συζητά αρκετά τι μέλλει γενέσθαι με τα πρωταθλήματα υποδομής, έτσι ώστε να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις. Έχουν σταματήσει οι αγώνες των πρωταθλημάτων υποδομής από τον Οκτώβριο.

Από τότε μέχρι και τώρα δεν έχουν δώσει κανένα ματς Super League Κ15, Κ17 και Κ19.

Μάλιστα έχουν σταματήσει και οι προπονήσεις των ομάδων, ιδιαίτερα των τμημάτων Κ17 και Κ15, αφού δεν έχει παρθεί ποτέ η απόφαση να δοθεί άδεια να κάνουν προπονήσεις τα παιδιά. Και από πλευράς των Κ19 περισσότερο προπονούνται στο πλαίσιο των πρώτων ομάδων, αφού έχουν αρκετούς επαγγελματίες όλες οι ΠΑΕ.

Επίσημη απόφαση δεν έχει υπάρξει για τη συνέχεια, αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως σύντομα θα δοθεί άδεια στους Κ19 να ξεκινήσουν κανονικά τις προπονήσεις τους. Παράλληλα, γίνονται συνεχώς συζητήσεις και για να αρχίσει το πρωτάθλημα της Super League K19, αλλά όχι με τη μορφή που το ξέραμε μέχρι τώρα.

Ένα από τα σενάρια τα οποία έχουν «πέσει» στο τραπέζι, είναι να γίνει η Super League K19 σε μορφή Κυπέλλου. Έτσι ώστε να είναι λιγότεροι οι αγώνες. Διότι πρόθεση της Λίγκας είναι πως όπως και να ξεκινήσει η διοργάνωση, μέχρι τέλη Ιουνίου να έχει ολοκληρωθεί.

Προκειμένου τα παιδιά να πάρουν τον χρόνο που πρέπει για το καλοκαίρι και στη συνέχεια να επιστρέψουν για την καλοκαιρινή τους προετοιμασία. Να υπάρξει δηλαδή ένας προγραμματισμός όπως πριν τον κορονοϊό.

Η πρόθεση να αρχίσει η διοργάνωση είναι για μετά το Πάσχα, χωρίς όμως να έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση. Αυτό το οποίο αναμένουν οι ομάδες από στιγμή σε στιγμή, είναι να δοθεί άδεια για έναρξη προπονήσεων.

Από εκεί και πέρα, για τους Κ17 υπάρχει μία σκέψη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να κυλήσει ως έχει, μέχρι τη διεξαγωγή Final 4. Διότι δεν έχουν μείνει αρκετοί αγώνες για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας.

Αντιθέτως, για τους Κ15 το πιθανότερο είναι να μην ξεκινήσουν ποτέ για τη φετινή σεζόν, αλλά να υπάρξει ένας προγραμματισμός για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button