Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

«Τα χρειάστηκε» αλλά πέρασε η Σίτι!

Ο επαναληπτικός της Βεστφαλίας για πολλούς έμοιαζε τυπική διαδικασία παρότι το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1) και ειδικότερα ο τρόπος που ήρθε δεν προμήνυαν κάτι τέτοιο.

Η Μάντσεστερ Σίτι τα χρειάστηκε για 55 λεπτά, όμως ένα φτηνό πέναλτι του Εμρέ Τσαν γύρισε τον διακόπτη για τους πολίτες που κέρδισαν για δεύτερη φορά την Ντόρτμουντ και περιμένουν την Παρί Σεν Ζερμέν στο… el arabico!

Το μυαλό του φέρνει χίλιες στροφές στο δευτερόλεπτο. Για περίπου μισή ώρα και μέχρι ο Εμρέ Τσαν να κάνει το πιο ερασιτεχνικό λάθος της καριέρας του, ο νους του Πεπ Γκουαρντιόλα θα πρέπει να ταξίδεψε στους τρεις σερί χαμένους ημιτελικούς Champions League στον πάγκο της Μπάγερν.

Στον αποκλεισμό στους 16 από την Μονακό στην παρθενική του σεζόν στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι και στους τρεις διαδοχικούς αποκλεισμούς στα προημιτελικά από Λίβερπουλ, Τότεναμ και Λιόν.

Μέχρι να έρθει αυτό το φτηνό λάθος του μεσοαμυντικού της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο Πεπ μπορεί και να πίστευε ότι τον κυνηγά μία αόρατη κατάρα που δεν τον αφήνει να κατακτήσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μακριά από την Βαρκελώνη.

Ο επαναληπτικός της Βεστφαλίας για πολλούς έμοιαζε τυπική διαδικασία παρότι το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1) και ειδικότερα ο τρόπος που ήρθε δεν προμήνυαν κάτι τέτοιο.

Οι Γερμανοί ήταν αποφασισμένοι -παρά την δεδομένη διαφορά ποιότητας- να πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους. Όχι μόνο κοίταξαν στα μάτια τους πολίτες, αλλά πήραν προβάδισμα με τον νεαρότερο παίκτη στο γήπεδο.

Ο Τζουντ Μπέλινγχαμ με ένα υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα εκεί που ο Έντερσον δεν μπορούσε να αντιδράσει (15’, 1-0) και σε ηλικία 17 ετών και 289 ημερών έγινε ο νεαρότερος Άγγλος που σκοράρει στην διοργάνωση.

Το γκολ αυτό έφερε ταραχή στο γήπεδο. Η αγγλική σιγουριά κλωνίστηκε. Και κλωνίστηκε ακόμα περισσότερο, όταν άρχισαν να φτάνουν οι χαμένες ευκαιρίες. Το τρομερό βολέ του Ντε Μπρόινε τράνταξε το δοκάρι (25’), ενώ στο κλασικό τετ-α-τετ του Μαχρέζ, η μπάλα πέρασε τον Χιτς, όμως ο Μπέλινγχαμ έδιωξε πάνω στην γραμμή (32’).

Η άμυνα της Μπορούσια Ντόρτμουντ και ο Χιτς έδειχναν αίφνης ανίκητοι και οι πολίτες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ αποκλεισμού και πολλές αμφιβολίες για την συνέχεια.

Εντούτοις, ο Πεπ δεν πείραξε τίποτα στο αρχικό του πλάνο. Πίστευε σε αυτό, εκτιμούσε ότι η πίεση κάποια στιγμή θα φέρει χαλάρωση, λάθη, κατάρρευση. Είχε δίκιο. Η Ντόρτμουντ δεν γινόταν να κάνει το τέλειο παιχνίδι. Τα απανωτά κόρνερ, η πίεση στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, έφερε ένα ερασιτεχνικό πέναλτι από τον Εμρέ Τσαν που μετέτρεψε σε γκολ ο Μαχρέζ (55’, 1-1).

Εκεί όλοι κατάλαβαν ότι τα πάντα είχαν κριθεί. Η κεφαλιά του Χούμελς μετά από εκτέλεση φάουλ (68’) ήταν το τελευταίο «αχ» των Βεστφαλών που ανοίχτηκαν στο γήπεδο και το πλήρωσαν άμεσα.

Ο Χιτς είπε όχι σε δυνατό σουτ του Ντε Μπρόινε (74’), όμως ένα λεπτό αργότερα έβαλε λάθος τα χέρια του σε προσπάθεια του Φόντεν που τελείωσε την σεμνή τελετή (75’, 1-2).

Τα τελευταία λεπτά αποδείχθηκαν διαδικαστικά, οι Γερμανοί είχαν πετάξει λευκή πετσέτα. Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στα ημιτελικά και το el arabico απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτς, Μόρεϊ (81’ Τίγκες), Ακάνζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Μπέλινγχαμ (80’ Μπραντ), Εμρέ Τσαν, Νταχούντ (75’ Αζάρ), Κνάουφ (68’ Ρέινα), Ρόις, Χάαλαντ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρουμπέν Ντίας, Ζιντσένκο, Ρόδρι, Γκιντογάν, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ (88’ Στέρλινγκ), Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button