Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Όλα στο μηδέν και η Ρεάλ στην επόμενη φάση!

Ραντεβού στα ημιτελικά για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που έμεινε όρθια στο «Άνφιλντ» με τη Λίβερπουλ (0-0) με το 3-1 του πρώτου αγώνα εξασφάλισε την πρόκριση για τους «4» του Champions League, εκεί που θα βρει απέναντι της την Τσέλσι.

Ραντεβού στα ημιτελικά για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που έμεινε όρθια στο «Άνφιλντ» με τη Λίβερπουλ (0-0) με το 3-1 του πρώτου αγώνα εξασφάλισε την πρόκριση για τους «4» του Champions League, εκεί που θα βρει απέναντι της την Τσέλσι.

Η ομάδα του Κλοπ ήταν ανώτερη, έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρία, αλλά οι παίκτες του Ζιντάν σχεδόν με κυνισμό κατάφεραν και έμειναν όρθιοι και πλέον μαζί με το πρωτάθλημα στην Ισπανία θα διεκδικήσουν και τον ευρωπαϊκό τίτλο.

Αντίθετα οι «κόκκινοι» αποχαιρέτησαν και τη μοναδική διοργάνωση στην οποία ήλπιζαν να πάρουν κάτι και σε συνδυασμό με την εικόνα που έχουν στο πρωτάθλημα, ουσιαστικά μένουν εκτός όλων των φετινών στόχων τους.

Το ματς

Ήταν δεδομένο ότι η Λίβερπουλ βρισκόταν πριν το ξεκίνημα με την πλάτη στον τοίχο. Η ομάδα του Κλοπ μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο ματς, αποφασισμένη να πιέσει ψηλά και να φτάσει στο γρήγορο γκολ. Μάλιστα μόλις στο 2ο λεπτό άγγιξε το 1-0, αλλά ο Σαλάχ μετά την ασίστ του Μανέ δεν πλάσαρε σωστά με τον Κουρτουά να βγάζει δύσκολα το τετ α τετ.
Η μεγάλη ευκαιρία νωρίς ξεκλείδωσε τους παίκτες της Λίβερπουλ που πήρε από την αρχή μέτρα, με τους παίκτες του Ζιντάν να αιφνιδιάζονται και να οδηγούνται σε πολλά λάθη στην αρχή του παιχνιδιού.

Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τους «κόκκινους», απόρροια της καλής τους εικόνας δεν άργησε να έρθει, αλλά και πάλι ο Κουρτουά έσωσε την ομάδα του με εντυπωσιακή επέμβαση σε μακρινό σουτ του Μίλνερ με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Πάντως η ομάδα του Ζιντάν κατάφερε στα μισά του πρώτου μέρους να παγώσει το ρυθμό του ματς και να μπλοκάρει το παιχνίδι της Λίβερπουλ. Μάλιστα, ένα λάθος του Άρνολντ στο κέντρο στο 20’ έδωσε την ευκαιρία στη Ρεάλ να βγάλει την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπενζεμά πάντως να πατάει περιοχή, αλλά του σουτ του μετά τις προσποιήσεις σταμάτησε στο δοκάρι του Άλισον.

Το μεγάλο όπλο της Ρεάλ είναι ότι πάγωσε το παιχνίδι από εκεί και έπειτα, μείωσε το τέμπο και περιόρισε τους παίκτες των γηπεδούχων να πατήσουν περιοχή. Χαρακτηριστικό ήταν ότι Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο, αναγκάζονταν να βρίσκονται μακριά από το πεδίο δράσης τους κάτι που τους έκανε ακίνδυνους. Αυτό ουσιαστικά φρέναρε τους «κόκκινους» που δεν μπόρεσαν να πατήσουν περιοχή μετά το εξαιρετικό τους πρώτο δεκάλεπτο.

Στο φινάλε του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ξύπνησαν και πάλι, άγγιξαν ξανά το 1-0, αλλά ο Σαλάχ στο 40’ και ο Βαϊνάλντουμ στο 43’ δεν μπόρεσαν από εξαιρετικές θέσεις να τελειώσουν σωστά τις φάσεις και να δώσουν πριν το ημίχρονο το γκολ που θα έβαζε την ομάδα τους στο κόλπο της πρόκρισης από το πρώτο 45λεπτο.

Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν αντίστοιχο με αυτό του πρώτο μέρους για την ομάδα του Κλοπ. Ο Άρνολντ στο 46ο λεπτό βρήκε στην περιοχή τον Φιρμίνο που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουρτουά, ο οποίος έσωσε και πάλι την ομάδα του.

Η ανωτερότητα της Λίβερπουλ ήταν δεδομένη στο ματς, αλλά μέχρι το 60’ δεν είχε έρθει το γκολ που σίγουρα δικαιούνταν. Ο Κλοπ με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού πέρασε στο ματς Ζότα και Αλκάνταρα προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα του επιθετικά. Πάντως η Ρεάλ ήταν σωστά στημένη, καθόλου επιπόλαιη και είχε το καθαρό μυαλό να κρατάει το σκορ της πρόκρισης για τα ημιτελικά.

Οι «μερένγκες» προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα, αλλά στο 66’ ο Άλισον διάβασε σωστά τη φάση και έσωσε στο τετ α τετ του Βινίσιους μετά από φοβερή τριαντάρα μπαλιά του Βαλβέρδε. Η απάντηση από τους «κόκκινους» ήρθε σε ένα δίλεπτο, αλλά στο 69’ και το 70’ ο Μιλιτάο έσωσε σε δύο ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Ζότα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Ρόμπερτσον, Φίλιπς, Καμπάκ (59’ Αλκάνταρα), Αλεξάντερ-Άρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Μίλνερ (59’ Ζότα), Σαλάχ, Μανέ (81’ Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο (81’ Σακίρι)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Κουρτουά, Μεντί, Βαλβέρδε, Νάτσο, Μιλιτάο, Κρόος (72’ Οντριοθόλα), Κασεμίρο, Μόντριτς, Βινίσιους (72’ Ροντρίγκο), Ασένσιο (82’ Ίσκο), Μπενζεμά

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button