Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μπρούμα στο EFE: «Θέλω να κατακτήσω το Κύπελλο και να αγωνιστώ στο EURO 2020, ο Μαρτίνς μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα»

Θέλει να κατακτήσει (και) το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, να τον καλέσει στην εθνική Πορτογαλίας για το EURO 2020 ο Φερνάντο Σάντος, πιστεύει ότι ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να πάει σε οποιονδήποτε μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο, θεωρεί αγαπημένη του χώρα την Τουρκία και τονίζει ότι θα αποφασίσει για το εάν θα παραμένει στην Ελλάδα και τους «ερυθρόλευκους», αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεών του.

Θέλει να κατακτήσει (και) το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, να τον καλέσει στην εθνική Πορτογαλίας για το EURO 2020 ο Φερνάντο Σάντος, πιστεύει ότι ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να πάει σε οποιονδήποτε μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο, θεωρεί αγαπημένη του χώρα την Τουρκία και τονίζει ότι θα αποφασίσει για το εάν θα παραμένει στην Ελλάδα και τους «ερυθρόλευκους», αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεών του.

Ο λόγος για τον Πορτογάλο (γεννημένο στη Γουινέα Μπισάου) διεθνή επιθετικό του Ολυμπιακού, Μπρούμα, που αγωνίζεται δανεικός στον πρωταθλητή Ελλάδας από την Αϊντχόφεν,  o οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων (EFE).

Παραδέχθηκε ότι η παιδική ηλικία του ήταν πολύ δύσκολη και, όταν έφτασε στην Πορτογαλία, ο Μπρούμα, ένα ψευδώνυμο (σ.σ: Αρμίντο Τουέ Να Μπάνγκα το κανονικό όνομά του) με το οποίο τον αποκαλούσε ένας φίλος του πατέρα του και το οποίο του άρεσε, προσπάθησε να προσαρμοστεί σε μια κουλτούρα εντελώς διαφορετική από τη δική του.

«Δεν θυμάμαι πολύ καλά την παιδική ηλικία μου, αλλά νομίζω ότι ήταν πολύ δύσκολη, γιατί οι συνθήκες, σε σύγκριση με την Πορτογαλία, ήταν εντελώς διαφορετικές. Είναι πολύ δύσκολο να ζήσεις εκεί. Το ενδιαφέρον μου για το ποδόσφαιρο εμφανίστηκε όταν έπαιζα στη Γουινέα Μπισάου, στο δρόμο, μπροστά από το σπίτι μου. Στην Πορτογαλία άρχισα να λατρεύω το ποδόσφαιρο. Έφτασα όταν ήμουν 11 ετών και, στην αρχή, δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ήταν μια άλλη κουλτούρα, αλλά προσαρμόστηκα και τα πράγματα πήγαν καλά. Εκανα ντεμπούτο με τη Σπόρτινγκ (2012-13). Ήταν κάτι που πάντα ονειρευόμουν. Πάντα ήθελα να είμαι στην πρώτη ομάδα της Σπόρτινγκ και έφτασα εκεί, ευχαριστώ τον Θεό, όταν ήμουν μόλις 18 ετών. Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά και είναι μία ομάδα που πάντα έχω στην καρδιά μου» τόνισε ο Μπρούμα.

«Το 2013 πήγα στην Τουρκία (2013-17 Γαλατασαράι, το 2014 δανεικός στην Γκαζιάντεσπορ), αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελα. Είχα τραυματισμό στο γόνατο και έπρεπε να σταματήσω για έξι μήνες για να αναρρώσω πλήρως. Επειδή ήθελα να παίξω περισσότερα παιχνίδια, πήγα δανεικός στη Ρεάλ Σοσιεδάδ (2015-16), όπου έπαιξα 33 παιχνίδια, αν δεν έχω κάνει λάθος. Ήταν πολύ καλό να πάω στην Ισπανία. Νομίζω ότι η Τουρκία είναι η αγαπημένη μου χώρα. Είναι μια χώρα στην οποία ήμουν πολύ, γνωρίζω πολύ καλά. Αν και επίσης η Ισπανία μου άρεσε πολύ την εποχή που ήμουν στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Νομίζω ότι θα επέστρεφα στην Σοσιεδάδ. Βλέπω σχεδόν όλα τα παιχνίδια της. Είμαι πολύ χαρούμενος για το σύλλογο, για τους παίκτες και επίσης για τον πρόεδρο, γιατί νομίζω ότι ο σύλλογος αξίζει τη στιγμή που περνάει» πρόσθεσε.

«Οι στόχοι μου είναι να επιστρέψω στην Εθνική Ομάδα, να πάω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να κερδίσω το ελληνικό Κύπελλο. Είμαι Πορτογάλος και θα ήταν λογικό να ήθελα να επιστρέψω στην Πορτογαλία. Προς το παρόν, δεν είναι κάτι στο μυαλό μου, γιατί θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι είμαι βέβαιος ότι μπορώ να επιστρέψω στην εθνική ομάδα. Κέρδισα το πρωτάθλημα εδώ στην Ελλάδα και ελπίζω να κερδίσω και το Κύπελλο, να συνεχίσω να παίζω και να δείχνω ποιότητα, να βοηθάω τους συμπαίκτες μου και να προσπαθώ να πετύχω γκολ και να δίνω ασίστ. Ελπίζω να επιστρέψω, γιατί ο Φερνάντο Σάντος με ξέρει και θα μπορούσε να με καλέσει για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», τόνισε, ενώ σχετικά με τη συνέχεια στον Ολυμπιακό είπε:

«Θα αποφασίσω όταν τελειώσει το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και μετά τις κλήσεις στην εθνική. Μετά από όλα αυτά θα σκεφτώ τι είναι καλύτερο για μένα. Έχω μιλήσει με τον μάνατζέρ μου και ξέρει ότι μου αρέσει πολύ να είμαι στον Ολυμπιακό, αλλά θα αποφασίσω όταν τελειώσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις μου».
Στη συνέχεια μίλησε για το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας.

«Το πορτογαλικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί πολύ. Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, δεν είναι εύκολο. Ελπίζω η Σπόρτινγκ να κατακτήσει τον τίτλο γιατί τον αξίζει. Ο παίκτης με τον οποίο μιλάω περισσότερο πό την Σπόρτινγκ είναι ο Ζοάο Μάριο, ο οποίος είναι πολύ καλός άνθρωπος. Η Πορτογαλία νομίζω ότι είναι σε θέση να κερδίσει ξανά το Ευρωπαϊκό, να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και να κερδίσει οποιαδήποτε διοργάνωση», συμπλήρωσε ο Μπρούμα, ενώ έκλεισε με την πορτογαλική αποικία που υπάρχει στον Ολυμπιακό.

«Ναι, υπάρχουν πολλοί Πορτογάλοι εδώ. Ο προπονητής είναι πολύ καλός άνθρωπος και προσπαθεί να κάνει τους παίκτες φίλους του, τους μιλά καθημερινά. Νομίζω ότι είναι προπονητής που μπορεί να κάνει το άλμα και να πάει σε οποιοδήποτε μεγάλο σύλλογο. Οι σχέσεις μου με τους συμπαίκτες μου είναι πολύ καλές, είναι όλοι καλοί άνθρωποι και καλοί παίκτες. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω μαζί τους. Μιλάω περισσότερο με Σεμέδο και Τιάγκο».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button