Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Παπανικολάου: «Οι κλειστές λίγκες συρρικνώνουν τον αθλητισμό»

Ο Άγγελος Παπανικολάου αναφέρθηκε στην προσπάθεια δημιουργίας κλειστής λίγκας στο ποδόσφαιρο και την αντίστοιχη κατάσταση που βιώνει το μπάσκετ εδώ και χρόνια. Αιχμές για Λιόλιο.

Ο Άγγελος Παπανικολάου αναφέρθηκε στην προσπάθεια δημιουργίας κλειστής λίγκας στο ποδόσφαιρο και την αντίστοιχη κατάσταση που βιώνει το μπάσκετ εδώ και χρόνια. Αιχμές για Λιόλιο.

Για προσπάθεια διάλυσης του αθλητισμού έκανε λόγο ο Άγγελος Παπανικολάου σχολιάζοντας τη δημιουργία κλειστής λίγκας στο ποδόσφαιρο και την αντίστοιχη κατάσταση που βιώνει το μπάσκετ εδώ και χρόνια. Μάλιστα άφησε αιχμές κατά του συνυποψηφίου του στις εκλογές της ΕΟΚΒαγγέλη Λιόλιου. Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Με ιδιαίτερο προβληματισμό και βαθιά λύπη διαπιστώνουμε την προσπάθεια συρρίκνωσης και άλωσης του Αθλητισμού και εν τέλει, διάλυσης του συνεκτικού αθλητικού ιστού σε Ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω επιχειρηματικών συμφερόντων, που έχουν ως πρωταρχικό στόχο το μεγαλύτερο μερίδιο στην «πίτα» των κερδών. Κίνηση, που θα απαξιώσει τα εθνικά πρωταθλήματα και θα αποτελέσει τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία των εθνικών ομάδων.

Τασσόμαστε κατηγορηματικά και ανεπιφύλακτα κατά της κλειστής λίγκας, που επιχειρείται να επιβληθεί όλα αυτά τα χρόνια και στο χώρο του Μπάσκετ από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, στα οποία δυστυχώς συμμετέχουν και δρουν ενεργά παράγοντες που φέρεται να κόπτονται εσχάτως για το Ελληνικό Ερασιτεχνικό Μπάσκετ!

Με θλίψη διαπιστώνω ότι στηρίζουν αποδεδειγμένα, υπογράφοντας προσφάτως συμβόλαια συνεργασίας, με αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν και να διαλύσουν τόσο τις εθνικές ομάδες όσο και τα εθνικά πρωταθλήματα.

Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές δηλώνουμε ότι η FIBA αποτελεί τον «ακρογωνιαίο λίθο» του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ και είναι, αναντίρρητα, ο ενιαίος φορέας ανάπτυξης του αθλήματος. Η σχέση και η συνεργασία ήταν, είναι και θα παραμείνει στενή, ενώ ο δεσμοί είναι άρρηκτοι. Πρωταρχικός στόχος για την επόμενη διοίκηση της ΕΟΚ είναι οι από κοινού διοργανώσεις, με «αιχμή του δόρατος» το Ευρωμπάσκετ 2025».

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button