Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΠΑΟΚ-Άρης: Ντέρμπι επιβεβαίωσης και αποδείξεων στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ αναζητά την επιστροφή στις νίκες απέναντι στον ανεβασμένο Άρη που είχε χρόνο να δουλέψει στη διακοπή ενόψει τους κομβικού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 4η αγωνιστική.

Ο ΠΑΟΚ αναζητά την επιστροφή στις νίκες απέναντι στον ανεβασμένο Άρη που είχε χρόνο να δουλέψει στη διακοπή ενόψει τους κομβικού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 4η αγωνιστική.

Οι δύο ομάδες στο περσινό πρωτάθλημα είχαν συναντηθεί μια αγωνιστική νωρίτερα (3η) και στην έδρα του Άρη, όπου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0.

Αυτή είναι η 63 αναμέτρηση τους με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ από το 1959-60 που καθιερώθηκε η Super League/Α’ Εθνική.

Ο ΠΑΟΚ στα τρία τελευταία παιχνίδια τους έχει ισάριθμες νίκες και πέρσι διατήρησε το αήττητο του απέναντι στον Άρη με λευκή ισοπαλία στο “Κλεάνθης Βικελίδης” την 3η αγωνιστική και στη συνέχει με τρεις νίκες, δύο στην Τούμπα και μια εκτός έδρας για την διαδικασία των Stoiximan Playoffs.

Την σεζόν 2021-22 ήταν ο Άρης που έμεινε αήττητος στην τετράδα των μεταξύ τους αγώνων, πάλι με την ίδια συγκομιδή αποτελεσμάτων, τρεις νίκες και μια λευκή ισοπαλία.

Στα οκτώ τελευταία -ανεξάρτητα έδρας- υπάρχουν μόνο τρεις νίκες νίκες γηπεδούχου, με δύο του ΠΑΟΚ και μια του Άρη.

Στα οκτώ από τα δέκα τελευταία παιχνίδια τους και στις δύο έδρες έχει σκοράρει μόνο ο ένας από τους δύο αντιπάλους και το σερί έσπασε στα δύο τελευταία περσινά τους παιχνίδια για την διαδικασία των Stoiximan Playoffs.

Το μεγαλύτερο αήττητο σερί που έχει “τρέξει” ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Άρη ως γηπεδούχος είναι τα έντεκα διαδοχικά ματς και ξεκίνησε στις 2 Απριλίου 2000 με νίκη 3-2 και έσπασε για τους Κίτρινους στις 3 Οκτωβρίου 2010, όταν επικράτησαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Χαβίτο. Σε εκείνα τα έντεκα ματς, ο ΠΑΟΚ επικράτηε εννέα φορές και σημειώθηκαν και δύο ισοπαλίες.

Το 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ είναι το δημοφιλέστερο σκορ που υπάρχει στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αφοί οι 11 από τις 32 νίκες του Δικεφάλου είναι με 2-0. Ακολουθούν οι νίκες με 1-0 του ΠΑΟΚ με επτά εμφανίσεις, όσες έχει και η ισοπαλία 0-0. Οι έξι από τις 11 νίκες του Άρη είναι με 1-0.

62 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

34 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

18 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

11 ΝΙΚΕΣ ΆΡΗΣ

ΓΚΟΛ: 95-47

Διαβάστε επίσης

Back to top button