Τοπικές Ειδήσεις

Οριστικό: Πότε ανοίγουν εστιατόρια και καφετέριες!

Για τις 3 Μαϊου πάει το άνοιγμα της εστίασης, όπως προκύπτει από την συνεδρίαση των ειδικών για τα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown.

Για τις 3 Μαϊου πάει το άνοιγμα της εστίασης, όπως προκύπτει από την συνεδρίαση των ειδικών για τα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των ειδικών για τα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown, με την τελευταία εξέλιξη να θέλει τους επιστήμονες να δίνουν το πράσινο φως για άνοιγμα της εστίασης.

Οπως όλα δείχνουν, από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου η εστίαση σηκώνει ρολά, με τα εστιατόρια και τις καφετέριες να βγάζουν τα τραπεζάκια έξω και να ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους πελάτες.

Την ίδια ώρα, οι λοιμωξιολόγοι εμμένουν στην απόφασή τους να μην ανάψουν το πράσινο φως για την μετακίνηση από νομό σε νομό ενόψει του Πάσχα, ενώ εξετάζεται και η πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τις ώρες που θα λειτουργούν οι ιεροί ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα.

Σημειώνεται πως οι επιστήμονες προβληματίζονται ιδιαίτερα για τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και ιδιαίτερα για το τι θα συμβεί το βράδυ της Ανάστασης.

Φυσικά γνωρίζουν πως μια νέα ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να πλήξει τις επόμενες εβδομάδες, δηλαδή το άνοιγμα του τουρισμού και τα σχέδια για την περαιτέρω άρση του lockdown και το άνοιγμα της εστίασης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε για το Πάσχα πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ιερά Σύνοδο και όπως είπε η κατεύθυνση είναι να γίνει η Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα σημείωσε πως η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν έως δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι.

Ταυτόχρονα οι επιστήμονες φαίνεται πως έχουν καταλήξει και στον αριθμό των ατόμων που θα επιτρέπεται να μπαίνουν στις εκκλησίες, κάτι που θα εξαρτάται από τα τετραγωνικά μέτρα του εκάστοτε ναού.

Σχετικά με τον επιτάφιο, από την αρχή πρότειναν η περιφορά να γίνει γύρω από τους ναούς.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και οι τελικές ανακοινώσεις για το Πάσχα.

Η κυρία Πελώνη υπογράμμισε πως όλα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button