Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Η ακτινογραφία της 22ης αγωνιστικής SL2

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της Super League 2 ολοκληρώθηκε και πλέον οι ομάδες κάνουν τα σχέδιά τους για τα μίνι πρωταθλήματα που ακολουθούν.

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της Super League 2 ολοκληρώθηκε και πλέον οι ομάδες κάνουν τα σχέδιά τους για τα μίνι πρωταθλήματα που ακολουθούν.

Ο Ιωνικός τερμάτισε έξι βαθμούς μπροστά, αφού ένα γκολ του Βασίλη Τριανταφυλλάκου στο τέλος του αγώνα, του διέκοψε το σερί των νικών στις οκτώ. Ο Τριανταφυλλάκος μπήκε στο 68′, αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Ιωνικό, σκόραρε στο 89′ και αποβλήθηκε στους πανηγυρισμούς. Ο Τριανταφυλλάκος σκόραρε για τρίτο παιχνίδι στη σειρά και έδωσε την ισοπαλία 1-1 στην ΠΑΕ Χανιά.

Η Ξάνθη ήταν πολύ αποτελεσματικότερη από τα προηγούμενα παιχνίδια της και πέτυχε τέσσερα γκολ επί της Παναχαϊκής, σε μια νίκη που την κράτησε δεύτερη και της δίνει το δικαίωμα να παίξει γηπεδούχος με τον τρίτο Λεβαδειακό στα Playoffs. Δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Παναχαϊκή να διεκδικήσει την είσοδό της στην εξάδα, την ώρα που μάλιστα ο Διαγόρας έχανε στην Άρτα, και η ομάδα της Πάτρας θα μπορούσε να τον ξεπεράσει.

Η ομάδα της Ρόδου όμως κράτησε τη θέση της στην εξάδα. Ο Εργοτέλης πέρασε με ευρεία νίκη 3-0 από τη Λάρισα και είναι πέντε βαθμούς πίσω από Ξάνθη και Λεβαδειακό, αλλά για να διεκδικήσει άνοδο πρέπει να προσπεράσει και τις δύο.

Τα Τρίκαλα δεν κατάφεραν να νικήσουν τον ΟΦ Ιεράπετρας, ενώ η Δόξα Δράμας έκλεισε την κανονική περίοδο με ήττα στην έδρα της από το Λεβαδειακό. Ήταν η βαρύτερη ήττα της Δόξας στην έδρα της τα τελευταία 16 χρόνια. Είχε να χάσει με τέσσερα γκολ από τις 23 Οκτωβρίου 2005, για την Γ’ Εθνική τότε 5-1 από τα Τρίκαλα.

Ο Ματίας Κάστρο δεν είχε αντίπαλο στους σκόρερ, έβαλε άλλο ένα και έφτασε τα 14. Πολύ δύσκολο να υπάρξουν ανατροπές στην επόμενη φάση. Στη Δράμα έλαμψε και πάλι το αστέρι του Λούκας Πολέτο, που πέτυχε το πέμπτο του γκολ και με την έβδομη ασίστ του, έδωσε τις περισσότερες στο πρωτάθλημα. Μόνο στα έξι τελευταία παιχνίδια είχε τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ.

Ο Ιωνικός είχε την καλύτερη επίθεση με 35 γκολ και η Ξάνθη την καλύτερη άμυνα με 10 γκολ. Ο Απόλλων Λάρισας πέτυχε τα λιγότερα, 13, ενώ η Δόξα Δράμας δέχτηκε τα περισσότερα, 37. Τα Τρίκαλα έφτασαν τις εννέα ισοπαλίες, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα, ενώ η Δόξα Δράμας είχε μόλις τρεις.

Διαβάστε επίσης

Back to top button