Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Μήνυση από Γιουνάιτεντ σε Football Manager

Η ομάδα του Μάντσεστερ στράφηκε νομικά κατά των δημιουργών του δημοφιλούς παιχνιδιού

Βρετανικά Μέσα αναφέρουν πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέβαλλε μήνυση κατά της εταιρείας Sega Publishing and Sports Interactive που βγάζει το Football Manager.

Οι διοικούντες την αγγλική ομάδα μήνυσαν τους δημιουργούς του FM, ισχυριζόμενοι πως παραβιάζουν το εμπορικό σήμα του συλλόγου, ενώ γίνεται κι εκτενής χρήση του ονόματος καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η Γιουνάιτεντ υποστηρίζει πως δεν έχει δώσει άδεια για χρήση του ονόματός της, ενώ όσον αφορά στη χρήση του σήματος, η Sega το χρησιμοποιεί παραποιημένο για να μην έχει νομικά ζητήματα.

Από την πλευρά της, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι γίνεται νόμιμη αναφορά του ονόματος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ποδοσφαιρικό πλαίσιο, και χρησιμοποιείται στο Football Manager, αλλά και στον προκάτοχό του, Championship Manager από το 1992 “χωρίς καμία καταγγελία από τον ενάγοντα”.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια, ενώ θυμίζουμε πως στο FM2020 η Γιουβέντους έχει διαφορετικό όνομα και συγκεκριμένα υπάρχει ως “Zebre”, λόγω της συμφωνίας της ιταλικής ομάδας με την KONAMI για τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης του ονόματος στο ePES 2020.

Διαβάστε επίσης

Back to top button