Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Τάσος Δουβίκας: Πώς από τον ΠΑΟΚ έφτασε στην Ουτρέχτη

Τάσος Δουβίκας: ο ορισμός του «τζακ ποτ»! Η επιτομή της υπεραξίας. Μέσα σε εφτά μήνες.

Τάσος Δουβίκας: ο ορισμός του «τζακ ποτ»! Η επιτομή της υπεραξίας. Μέσα σε εφτά μήνες.

Ο Τάσος Δουβίκας, ένα παιδί που ξέμεινε στα αζήτητα της Τρίπολης και με συμβόλαιο 25 χιλιάρικα πήγε στον Βόλο, πλέον είναι μέλος της Εθνικής Ελλάδας και με deal στο εξωτερικό (σ.σ.: Ουτρέχτη), αγνοώντας τις εγχώριες σειρήνες των «Δικεφάλων».

Ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος ήσυχος πια μπορεί να κομπορρημονεί για το ποδοσφαιρικό του μάτι και ο Δουβίκας πιο ώριμος από ποτέ και έχοντας μία «γεμάτη» χρονιά (32 ματς/13 γκολ/3 ασίστ) ανοίγει το φτερά του στην προοπτική!

Αλήθεια, όμως, πως «χτίστηκε» η εν λόγω συμφωνία; Πως κάμφθηκε η προφορική συμφωνά του Μπέου με τον ΠΑΟΚ και γιατί ο Δουβίκας δεν «καιγόταν» με την προοπτική της ΑΕΚ; Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο. Ο 22χρονος στράικερ από το Αργος συμφώνησε με την Prosport για την επαγγελματική του εκπροσώπηση. Μέσα στο χρόνο η εν λόγω εταιρεία του «έχτισε» στο μυαλό το brand του εξωτερικού.

Την δυναμική της διεθνούς αγοράς δίχως φυσικά να αγνοεί τα εγχώρια challenges! Τον Ιανουάριο που ακόμη δεν υπήρχε ο «καπνός» του εξωτερικού, ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ έκανε την οριστική κίνηση απόκτησής του. Ενδεχομένως, να τον θεωρούσε ΔΕΔΟΜΕΝΟ. Τίποτε όμως στη ζωή δεν είναι de facto.

Ο Δουβίκας από τα τέλη Ιανουαρίου άρχισε να πυροβολεί ασύστολα: 8 γγκολ σε 14 ματς! Gameby game και «έσκαγε» ένας μνηστήρας. Μία η Αντερλεχτ, την άλλη η Φιτέσε. Μετά ακολούθησε η Ραπίντ Βιέννης! Και αίφνης, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε. Με επίσημη πρόταση στον Δουβίκα. Το ίδιο και η ΑΕΚ, την περίοδο των αγώνα με τον Βόλο στο Κύπελλο. Ηταν, ήδη, αργά.

Η Ουτρέχτη εδώ και 1,5 μήνα κάτω από άκρα μυστικότητα (εν γνώσει του Βόλου) είχε κάνει κινήσεις ματ: ταξίδια σε Ελλάδα, interview με τον παίκτη, ΟΚ από τον Φαν΄ τ Σιπ, ανάλυση πλάνου για τη νέα σεζόν! Και στο φινάλε ήρθε και η «χρυσή τομή» με τον Βόλο. Κομμάτι δύσκολο και ζόρικο μια και υπήρχε και το 50% της Τρίπολης. Το νούμερο του transfer fee είναι εφταψήφιο.

Πάνω από 1 μύριο! Ποσό που ΔΕΝ έχει δαπανήσει ξανά για αγορά παίκτη η Ουτρέχτη την τελευταία 10ετία. Ο Δουβίκας στο πρωτάθλημα που οι Γιακουμάκης, Παυλίδης έχουν πάρει την απόλυτη υπεραξία ετοιμάζεται να κάνει το κομμάτι του. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…

+ Ο Δουβίκας έφυγε… νύχτα από την Τρίπολη και είχε 25 χιλιάρικα συμβόλαιο στον Βόλο.

+ Ο 22χρονος φορ υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με την Ουτρέχτη με τις ευλογίες του Φαν ΄τ Σιπ.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button