Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

25 Απριλίου: To τελευταίο «αντίο» του Τίτο Βιλανόβα

25 Απριλίου – Βιλανόβα: Στις 25 Απριλίου του 2014, ο προπονητής Τίτο Βιλανόβα έφυγε από την ζωή «χτυπημένος» από την επάρατο νόσο.

25 Απριλίου – Βιλανόβα: Στις 25 Απριλίου του 2014, ο προπονητής Τίτο Βιλανόβα έφυγε από την ζωή «χτυπημένος» από την επάρατο νόσο.

Σαν σήμερα πριν από εφτά χρόνια, ο τότε τεχνικός Τίτο Βιλανόβα, είπε το τελευταίο του «αντίο» σε ηλικία 45 ετών. Έδωσε την «μάχη» με την επάρατο νόσο για δύο περίπου χρόνια αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Μπαρτσελόνα στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter μετά τον τραγικό χαμό του πρώην προπονητή της έγραψε: «Η Μπαρτσελόνα θρηνεί. Ο Τίτο Βιλανόβα πέθανε σε ηλικία 45 ετών. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Όλη την εβδομάδα του Πάσχα ο Ισπανός τεχνικός μπαινόβγαινε στην κλινική, ενώ μία μέρα πριν… φύγει (24/4), υποβλήθηκε εσπευσμένα σε χειρουργική επέμβαση έπειτα από επιδείνωση της υγείας του (είχε καρκίνο στον φάρυγγα) και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Ο Ισπανός μετά την επαγγελματική του καριέρα ως ποδοσφαιριστής στην Ισπανία, όπου έπαιξε σε 26 αγώνες σε 3 σεζόν με την Θέλτα, πήγε στην Μπαρτσελόνα ως βοηθός προπονητή.

Το καλοκαίρι του 2012 μετά την αποχώρηση του Πεπ Γκουαρδιόλα, ανέλαβε προπονητής.

Στο διάστημα αυτό της συνύπαρξής τους στον πάγκο η Μπαρτσελόνα κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και 2 Τσάμπιονς Λιγκ, το 2009 και το 2011. Με τον Βιλανόβα στον πάγκο, η «Μπάρτσα» πραγματοποίησε το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της με 18 νίκες στα πρώτα 19 ματς στη La Liga όμως το Δεκέμβριο του 2012 διαγνώστηκε με καρκίνο για δεύτερη φορά, γεγονός που τον υποχρέωσε να ξεκινήσει θεραπείες και τη θέση του στον πάγκο να πάρει ο μέχρι πρότινος βοηθός, Τζόρντι Ρόουρα.

Στο τέλος δε της σεζόν, τον Ιούλιο του 2013, ανακοίνωσε πως παραιτείται από την τεχνική ηγεσία. Θυμίζουμε ότι οι Καταλανοί έχουν μετονομάσει το προπονητικό τους κέντρο σε «Camp Tito Vilanova».

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button