Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Λεβαδειακός πήρε το ντέρμπι και κοιτάζει μέχρι και την απευθείας άνοδο

Με μία ματσάρα ξεκίνησα των play off της Super League 2.

Με μία ματσάρα ξεκίνησα των play off της Super League 2. Στη Νίκαια ο Λεβαδειακός προηγήθηκε δύο φορές του Ιωνικού, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν και στις δύο, αλλά οι Βοιωτοί στο 93′ έκαναν το 2-3 και πλέον κοιτάζουν ακόμα και για απευθείας άνοδο.

Παιχνίδι για γερά νεύρα στη Νίκαια ανάμεσα στον Ιωνικό και τον Λεβαδειακό που ήταν και το ντέρμπι της πρεμιέρα των play off της Super League 2. Οι Βοιωτοί κατάφεραν να πάρουν σπουδαία νίκη επικρατώντας με 3-2 φτάνοντας τους 44 βαθμούς και μείωσαν στους 3 την διαφορά τους από τους πρώτους Νικαιώτες που έχουν 47, ελπίζοντας πλέον ακόμα και σε απευθείας άνοδο.

Γκολ στα 28 δεύτερα για Λεβαδειακό που το κράτησε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου
Το μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας των play off της Super League 2 ήταν χωρίς αμφιβολία η αναμέτρηση του Ιωνικού με τον Λεβαδειακό στη Νίκαια. Οι Νικαιώτες πριν το ματς ήταν πρώτοι με 47 βαθμούς, ενώ οι Βοιωτοί δεύτεροι με 41. Με δεδομένο πως απευθείας στην Super League 1 ανεβαίνει ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος δίνει μπαράζ με τον 13 της μεγάλης κατηγορίας, ουσιαστικά για τους «φιλοξενούμενους» το ματς αυτό ήταν τελικός.

Αυτό έδειξαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, καθώς κατάφεραν μόλις στα 28 δεύτερα από την σέντρα να ανοίξουν το σκορ με γκολ του Κονέ. Μετά το 0-1 οι «πράσινοι» συνέχιζαν να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες, ενώ ουσιαστικά δεν κινδύνεψαν σε κάποιο σημείο του πρώτου μέρους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ. Στο διάστημα αυτό οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αναλάβουν τα ηνία του ματς, με την απουσία του Πλατέλλα να είναι αισθητή.

Άμεση αντίδραση και 1-1 για Ιωνικό

Με τον ίδιο τρόπο, αλλά με άλλον πρωταγωνιστή ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Δηλαδή με ένα γρήγορο γκολ. Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχοντας το σε βάρος τους σκορ μπήκαν πιο δυνατά και στο 48′ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Ματσούκα. Αρχικά ο Ομάρ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Ματσούκας ανενόχλητος έκανε από κοντά το 1-1, βάζοντας και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι.

Σημαντικό λάθος, εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας και 1-2

Οι Βοιωτοί ωστόσο που όπως αναφέραμε και στην αρχή, έπαιζαν ουσιαστικά με την «πλάτη στον τοίχο» όσον αφορά την μάχη της πρωτιάς, κατάφεραν να αντιδράσουν και να περάσουν και πάλι μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 63΄ο Κοτσώνης μετά την πίεση του Μπιανκόνι έκανε το λάθος, οι φιλοξενούμενοι έκρυψαν την μπάλα με τον Νίλι να πασάρει στον Νίκα, αυτός με τακουνάκι να βρίσκει τον Θεοχάρη που με σουτ έκανε το 1-2 για τον Λεβαδειακό.

Μάναλης χτυπάει και πάλι κάνοντας το 2-2
Έντεκα λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90 ο Ιωνικός κατάφερε να κάνει το 2-2. Συγκεκριμένα ο Ρόλε εκτέλεσε το φάουλ, ο Ματσούκας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μάναλης με δεύτερη έκανε το 2-2, πετυχαίνοντας για ακόμα μία φορά την φετινή χρονιά, σημαντικό τέρμα για την ομάδα του.

Γκολ ελπίδας στο 93′ ο Μυτίδης
Και εκεί που όλα έδειχναν πως το μεγάλο ντέρμπι θα έληγε ισόπαλο ε 2-2, ο Λεβαδειακός χτύπησε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι Βοιωτοί έκλεψαν την μπάλα, έφυγαν στην κόντρα και ο Μυτίδης (είχε μπει ως αλλαγή στο 86′) με πολύ ωραία προσπάθεια και σουτ ανάμεσα σε τρεις παίκτες των γηπεδούχων έκανε το 2-3, δίνοντας την σημαντική νίκη στους «πράσινους». Μια νίκη που τους φέρνει στους 44 βαθμούς, μειώνοντας στους 3 την διαφορά από τον Ιωνικό, ενώ είναι πλέον 2 βαθμούς πάνω από την 3η Ξάνθη.

Ιωνικός (Σπανός): Γκίνης, Παπαγεωργίου (77′ Κουϊρουκίδης), Αμπούντ Ομάρ, Κύργιας, Κοτσώνης, Γκοτσούλιας (46′ Νιάσε), Μουμίν, Ρόλε, Ματσούκας (86′ Μουστάκης), Βλαχομήτρος (63′ Μάναλης), Κάστρο.

Λεβαδειακός (Σανίνο): Στογιάνοβιτς, Νίλι, Καραχάλιος, Λιάγκας, Μύγας, Νίκας, Παναγιώτου, Συμελίδης, Κονέ (83′ λ.τ Τζημόπουλος), Θεοχάρης, Πολέτο (86′ Μυτίδης).

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button