Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Πρόταση για salary cap στη νέα Ευρωλίγκα! (vid)

Η συνεδρίαση της Βαρκελώνης είχε πολύ μεγάλο ενδοιφέρον, για το μέλλον της διοργάνωσης.

Η συνεδρίαση της Βαρκελώνης είχε πολύ μεγάλο ενδοιφέρον, για το μέλλον της διοργάνωσης. Οι 11 ομάδες μέτοχοι, αφού αποφάσισαν να μπουν στο ΔΣ της διοργάνωσης, εξετάζουν πλέον όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά την επόμενη μέρα, με στόχο την μέγιστη δυνατή διαφάνεια, αλλά και τον υγιή ανταγωνισμό.

Όπως αποκαλύφθηκε, υπάρχουν ομάδες-μέτοχοι που έχουν ρίξει στο τραπέζι την πρόταση επιβολής salary cap στη διοργάνωση, μαζί με το Financial Fair Play που υπάρχει. Εφόσον η σκέψη αυτή προχωρήσει, οι ομάδες θα προσπαθήσουν να το εφαρμόσουν από τη σεζόν 2022-23. Κι αυτό γιατί μοιάζει σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστεί την αμέσως επόμενη σεζόν, η οποία μεταγραφικά έχει ουσιαστικά ήδη ξεκινήσει.

Σκοπός της επιβολής του salary cap είναι να δημιουργήσει ένα όριο και να σταματήσει η ανισομερής κατανομή στα μπάτζετ που έχει χωρίσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ σε Πατρίκιους και Πληβείους. Αυτό θα είναι στα πρότυπα του ΝΒΑ. Υπάρχει μάλιστα και η ιδέα να συγκεκριμενοποιηθεί το μπάτζετ στο ανώτατο και κατώτατο όριο που μπορεί κάθε ομάδα, ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες ανισορροπίες και να κλείσει η ψαλίδα πλουσίων-φτωχών.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά το 36:12 της εκπομπής:

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button