Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Οι new entries και rookies Έλληνες παίκτες που ξεχωρίζουν στη φετινή Super League

Με την τρέχουσα σεζόν να οδεύει προς την ολοκλήρωσή της στον ποδοσφαιρικό…χάρτη της Super League κι έχοντας πλέον ένα ολοκληρωμένο δείγμα από τα αγωνιστικά «κυβικά» ομάδων και παικτών, υπάρχουν περιπτώσεις Ελλήνων πρωτοεμφανιζόμενων ποδοσφαιριστών στη Super League και στις (νέες) ομάδες τους που διακρίθηκαν με τις εμφανίσεις τους.

Με την τρέχουσα σεζόν να οδεύει προς την ολοκλήρωσή της στον ποδοσφαιρικό…χάρτη της Super League κι έχοντας πλέον ένα ολοκληρωμένο δείγμα από τα αγωνιστικά «κυβικά» ομάδων και παικτών, υπάρχουν περιπτώσεις Ελλήνων πρωτοεμφανιζόμενων ποδοσφαιριστών στη Super League και στις (νέες) ομάδες τους που διακρίθηκαν με τις εμφανίσεις τους.

Το SDNA καταγράφει έξι Ελληνόπουλα που είτε πήραν το βάπτισμα του πυρός την φετινή χρονιά στη «μεγάλη» κατηγορία, είτε διέθεταν σουπερλιγκάτες παραστάσεις και έπαιξαν ως (new entries) στις ομάδες τους, έκαναν την διαφορά και τράβηξαν πάνω τους (άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο) τα φώτα της δημοσιότητας.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν συμπεριλαμβάνεται κάποιος Έλληνας ποδοσφαιριστής που με την νυν ομάδα του έχει παίξει έστω και μια φορά σε προηγούμενες σεζόν σε επίπεδο Super League.

Φώτης Ιωαννίδης – Παναθηναίκος

Ο 21χρονος επιθετικός πήρε…προαγωγή το περασμένο καλοκαίρι κι άφησε το Λεβαδειακό προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Πριν από τη μεταγραφή στο «τριφύλλι» είχε 22 συμμετοχές – 2 γκολ στο βιογραφικό του με την ομάδα της Βοιωτίας. Με τη νέα του φανέλα το κοντέρ γράφει 21 παιχνίδια – 4 γκολ την τρέχουσα περίοδο στο πρωτάθλημα της «μεγάλης» κατηγορίας.

Ο διεθνής στράικερ (με την Εθνική Ελπίδων) δείχνει πως διαθέτει το…πακέτο προκειμένου να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό, να σηκώσει το…βάρος της φανέλας και να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο ικανούς Έλληνες επιθετικούς.

Τάσος Δουβίκας – Βόλος

Ο 21χρονος επιθετικός αποτελεί μία από τις μεγάλες αποκαλύψεις της φετινής Super League. Προερχόμενος από φτωχές χρονιές με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης μετακόμισε στο Βόλο το περασμένο καλοκαίρι και όχι απλά ανακάλυψε την χαμένη…Ιθάκη του, αλλά μέσω της θεσσαλικής ομάδας, άνοιξε την πόρτα της Εθνικής ομάδας και «χτύπησε» προ ημερών μεταγραφή στο εξωτερικό.

 

Σωτήρης Νίνης – Βόλος

Μπορεί ο 30χρονος μέσος να αποτελεί παλιά…καραβάνα της Super League, ωστόσο είναι ένας από τους πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες στο ρόστερ του φετινού Βόλου. Αποτέλεσε ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία της θεσσαλικής ομάδας και μετράει 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Οι καλές εμφανίσεις του και ο τρόπος που «κούμπωσε» με το υπόλοιπο σύνολο…έσπρωξαν τους ανθρώπους της θεσσαλικής ομάδας να προχωρήσουν στην πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του και συγχρόνως φέρνουν το όνομά του να κυκλοφορεί και στα μεταγραφικά ρεπορτάζ μεγαλύτερων ομάδων.

Χρήστος Ελευθεριάδης – ΠΑΣ Γιάννινα

Στο καλοκουρδισμένο σύνολο του φετινού ΠΑΣ Γιάννινα, ξεχώρισαν αρκετοί παίκτες της ηπειρωτικής ομάδας. Ένας εξ αυτών και ο 29χρονος επιθετικός ο οποίος πριν από την θητεία του στην ομάδα της Ηπείρου είχε παίξει 2 ματς με την Καβάλα σε επίπεδο Super League τη σεζόν 2010-11.

Με την ομάδα των Ιωαννίνων μετράει 4 γκολ σε 27 παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα κι αποτελεί έναν από τους κινητήριους μοχλούς της επιθετικής γραμμής.

Αλέξανδρος Καρτάλης – ΠΑΣ Γιάννινα

Ο 26χρονος μέσος αποτελεί «πουλέν» του Αργύρη Γιαννίκη. Ο τεχνικός του ΠΑΣ ίναι αυτός που τον έφερε μαζί του στα Γιάννενα το καλοκαίρι του ΄19. Γεννημένος στην Νυρεμβέργη έγινε επαγγελματίας στην Άλεν, την περίοδο όπου στον πάγκο της γερμανικής ομάδας καθόταν ο Γιαννίκης.

Τη φετινή σεζόν διαγράφει μια πολύ καλή χρονιά με τον ΠΑΣ Γιάννινα (29 συμμετοχές στη Super League) και ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον για λογαριασμό του αρκετές ομάδες, γνωρίζοντας φυσικά πως το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

Σωτήρης Τσιλούλης – Απόλλων Σμύρνης

Ο πρωτάτης στον Απόλλωνα Σμύρνης 26χρονος επιθετικός μεταπήδησε το περασμένο καλοκαίρι στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», διαθέτοντας εμπειρία δύο σεζόν (2018 -20) από την Super League με τη φανέλα του Πανιωνίου (52 συμμετοχές – 6 γκολ).

Αποτέλεσε έναν από τους βασικούς παίκτες στην επιθετική γραμμή του Απόλλωνα και με 4 γκολ σε 25 ματς πρωταθλήματος, έβαλε το δικό του σημαντικό…λιθαράκι για την παραμονή της ομάδας στη Super League.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button