ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Πολικό εξπρές» στα Τρίκαλα η Λαμία!

Έκανε το καθήκον του ο ΠΑΣ Λαμία, στον πρώτο αγώνα για την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον ΑΟ Τρικάλων.

Στο πλαίσιο της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, ο ΑΟ Τρικάλων υποδέχθηκε στο γήπεδό του την ομάδα του ΠΑΣ Λαμία.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λάζαρ Ρόμανιτς, ο οποίος στο 51΄ του αγώνα πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ο ΠΑΣ Λαμία πέρασε με το 0-1 από την έδρα του ΑΟ Τρικάλων και πήρε και το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Πατρίκ Μπάχανακ, ο οποίος φαίνεται πως «αρπάζει από τα μαλλιά» τις ευκαιρίες που του δίνει ο Άκης Μάντζιος και αποδίδει αρκετά καλά, στη θέση του αριστερού μπακ.

Το ματς: 

Το πρώτο πεντάλεπτο ξεκίνησε με τα Τρίκαλα να προσπαθούν να κρατήσουν τη μπάλα και να ελέγξουν τον ρυθμό. Η Λαμία από την άλλη προσπαθούσε κυρίως με μακρινές μπαλιές να βρει τον Καραμάνο, ο οποίος αγωνιζόταν στην κορυφή της επίθεσης.

Πρώτη φάση για τη Λαμία στο 10΄όταν ο Καραμάνο έκλεψε τη μπάλα και από μακρινή απόσταση έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Γενικά το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη. Στο 20΄ ο Βασιλόγιαννης είχε μία καλή φάση στο παιχνίδι, όταν ο Ασίγκμπα τον βρήκε με σέντρα στην κορυφή της μεγάλης περιοχής, ο Έλληνας εξτρέμ κοντρόλαρε, γύρισε και ένα «ψαλιδάκι» προσπάθησε να απειλήσει, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Μπορεί τις δύο ομάδες να τις χώριζαν δύο κατηγορίες, παρόλο αυτά παιχνίδι έκανε μόνο η ομάδα των Τρικάλων. Επίσης, η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη ήταν αυτή που πατούσε περιοχή, ενώ οι «κυανόλευκοι» δεν είχαν βρει τον τρόπο έτσι ώστε να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσουν.

Ένα σουτ του Μπουλούλη στο 33΄ήταν κάτω από καλές προϋποθέσεις, αλλά ο Λαμιώτης μέσος αστόχησε!  Τρία λεπτά αργότερα, ο 26χρονος ποδοσφαιριστής σούταρε ξανά αλλά και πάλι δεν είχαμε τελική φάση προς το τέρμα.

Τεράστια ευκαιρία στο 42΄για τον ΑΟ Τρικάλων. Ο Ελευθεριάδης, έδωσε πολύ ωραία στον Τσίπρα, ο οποίος γύρισε εξαιρετικά το κορμί του έξω από την περιοχή του Κάχριμαν, έβγαλε την πάσα στον Ριζογιάννη, με τον αρχηγό των Τρικάλων να πατάει περιοχή και να σουτάρει υπό την πίεση του Βύντρα, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Το ταμείο του ημιχρόνου

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα έληξε με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου μπήκε πολύ μουδιασμένα στο παιχνίδι, μένοντας αρκετά πίσω ενώ από την άλλη τα Τρίκαλα ήταν αυτά που έκαναν παιχνίδι.

Πατούσαν περιοχή, πίεζαν και έχασαν και την καλύτερη ευκαιρία για το 1-0 στο 42΄με τον Ριζογιάννη. Παρόλο αυτά, η ισοπαλία ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τη Λαμία, καθώς ο Ανάκογλου πέρασε εκτός και στη θέση του πέρασε ο Ρόμανιτς,ενώ στο 46΄ο Σάλιακας έκανε το πρώτο σουτ του ΠΑΣ που βρήκε στόχο, με τον Ζαρόπουλο να μπλοκάρει!

Η αλλαγή… και το γκολ!

Στο 51΄ο Μπάχανακ δέχθηκε την πάσα του Βασιλόγιαννη, με τον Καμερουνέζο ξεπερνά ωραία τον προσωπικό του αντίπαλο, να πατάει περιοχή και στο γύρισμα που έκανε βρήκε τον Ρόμανιτς. Ο Σέρβος, αφού κοντρόλαρε τη μπάλα με το δεξί, εκτέλεσε με το αριστερό η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Οικονομόπουλου και κατέληξε στα δίχτυα του Ζαρόπουλου.

Πολύ καλή ενέργεια από τον Μπαχανάκ, ο οποίος χρεώθηκε και την σέντρα, ενώ ο Ρόμανιτς έκανε αυτό για το οποίο μπήκε στο παιχνίδι!!!

Η ομάδα του Αμανατίδη προσπάθησε να αντιδράσει πέντε λεπτά αργότερα, όμως ο Λώττας μπορεί να έπιασε δυνατό σουτ, παρόλο αυτά δεν ανησύχησε τον Κάχριμαν, ο οποίος έπεσε και μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Καταπληκτική ενέργεια από τον Λάζαρ Ρόμανιτς στο 64΄, με τον Σέρβο επιθετικό να «ζαλίζει» τον αντίπαλο αμυντικό, να τον περνάει αρκετά εύκολα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Τεράστια ευκαιρία για τη Λαμία στο 71΄! Ο Δημούτσος από τα δεξιά πήρε τη μπάλα, απέφυγε εύκολα το μαρκάρισμα του αντιπάλου του, ο Βασιλόγιαννης έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι, όμως δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα και να την σπρώξει στα δίχτυα ενώ ούτε ο Ζαρόπουλος στην έξοδό του κατάφερε να μπλοκάρει.

Απο τη στιγμή όπου ο Μάντζιος «πέταξε» στο παιχνίδι τον Ρόμανιτς, όλη η εικόνα της Λαμίας άλλαξε αμέσως! Στα πρώτα 45 λεπτά η ομάδα της Φθιώτιδας δεν έμοιαζε καθόλου για ομάδα SuperLeague 1, καθώς δεν απειλούσε, δεν κρατούσε μπάλα και δεν δημιουργούσε!

Παρόλο αυτά, Σέρβος και το γκολ έβαλε που έψαχνε η Λαμία, ενώ ήταν μία συνεχόμενη απειλή για την άμυνα των Τρικάλων.

Από το 80΄ και έπειτα ο ρυθμός έπεσε αισθητά όπως και η θερμοκρασία με τον αγώνα να ξεκινάει έχοντας 5 βαθμούς και λίγο πριν τελειώσει είχε πέσει στους 1 και φλέρταρε με τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Καλή ευκαιρία για την ομάδα των Τρικάλων στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Ντόσης σούταρε από καλή θέση, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Το σκορ δεν άλλαξε έως το τέλος του αγώνα, η Λαμία πήρε αυτό που ήθελε από το παιχνίδι με το γκολ του Ρόμανιτς και πλέον στον δεύτερο αγώνα των δύο ομάδων, θα κληθεί να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμά αυτό και να πάρει όσο πιο εύκολα γίνεται την πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΑΟ Τρικάλων (Περικλής Αμανατίδης): Ζαρόπουλος, Γιαννίτσης, Ριζογιάνννης, Τεγούσης, Τσίπρας,Λώττας, Σανδραβέλης, Οικονομόπουλος, Πέλκας, Ντόσης, Ελευθεριάδης

Αναπληρωματικοί: Μπουρούσης, Βέρτζος, Πελάεθ, Γρηγορόπουλος, Τζαλόσι, Νιάρος, Παπαγεωργίου

ΠΑΣ Λαμία (Άκης Μάντζιος): Καχριμάν, Βύντρα, Ασίγκμπα, Βασιλόγιαννης, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Μπαχανάκ, Μπουλούλης, Ανάκογλου, Καραμάνος, Σάλιακας

Αναπληρωματικοί: Κατσίκας, Ταϊρόν, Βλαχομήτρος, Ρόμανιτς, Δημούτσος, Νικολόπουλος, Καραγιάννης

Διαβάστε επίσης

Back to top button