Τοπικές Ειδήσεις

Παυλάκης: «Κίνδυνος για νέο κύμα πανδημίας το καλοκαίρι» (vid)

Καμπανάκι κινδύνου, για πιθανό νέο κύμα της πανδημίας το καλοκαίρι έκρουσε με δηλώσεις που έκανε ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

Καμπανάκι κινδύνου, για πιθανό νέο κύμα της πανδημίας το καλοκαίρι έκρουσε με δηλώσεις που έκανε ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

Πάσχα με αρνί στο εργαστήριο έκαναν στις ΗΠΑ ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης και οι συνεργάτες του. Ο γιατρός έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για πιθανό νέο κύμα πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι και τόνισε ότι τα πρώτα δείγματα χθες είναι κάπως ανησυχητικά.

«Όταν μιλάμε για φυσικά φαινόμενα, μεγαλόστομες κουβέντες καταντάνε τσάμπα μαγκιές. Αν υπάρξει άλλο τεράστιο κύμα, θα ξανακλείσουν όσα ανοίγουν. Το θέμα είναι να κανονίσουμε να μην υπάρξει. Το πρόβλημα είναι τα καινούργια στελέχη του ιού που είναι πάντα επίφοβα. Μέσα σε 1-2 μήνες μπορούν να επικρατούν» υπογράμμισε στο MEGA, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Ισραήλ, όπου πέρσι το καλοκαίρι αναζωπυρώθηκε η πανδημία.

«Ο χρόνος θα δείξει αν άνοιξε προσεκτικά όπως πρέπει ή άτσαλα» είπε για την εστίαση, προσθέτοντας ότι τώρα είναι εβδομάδα αναμονής ώστε να φανεί «αν υπάρχει μεγάλη ζημιά από το Πάσχα και πόση θα είναι. Τα αποτελέσματα στα γρήγορα τεστ χθες ήταν ανησυχητικά».

«Απαράδεκτα φαινόμενα»

Σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά των ηλικιωμένων εμβολιασμένων τόνισε ότι «το να φοβάται ένας 80άρης ότι ένα εμβόλιο θα του αλλάξει το DNA ή ότι το εμβόλιο θα του κάνει προβλήματα σε 20 χρόνια, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Απαράδεκτα φαινόμενα». Όπως είπε γνωρίζει νέους που κινδυνεύουν να μείνουν ανάπηροι και χωρίς πνευμόνια λόγω κορονοϊού.

Ο κ. Παυλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των νέων στους εμβολιασμούς. «Οι νέοι φέρονται πιο λογικά από ορισμένους άλλους, αφήστε τους να προστατέψουν τον εαυτό τους» συμπλήρωσε.

«Ένα πρόβλημα στο ένα εκατομμύριο εμβολιασμών, που τώρα θα είναι αντιμετωπίσιμο, κοντεύει να καταστρέψει τον εμβολιασμό» πρόσθεσε σχετικά με τις τυχόν παρενέργειες των εμβολιασμών, ενώ εκτίμησε ότι οι υγειονομικοί πρέπει να εμβολιάζονται υποχρεωτικά.

Τέλος, σχολιάζοντας το εμβόλιο της Johnson & Johnson που ξεκινά σήμερα να χορηγείται στη Ελλάδα έκανε λόγο για ένα «πάρα πολύ καλό εμβόλιο, πανεύκολο. Θα το έκανα χωρίς δεύτερη κουβέντα οποιαδήποτε στιγμή».

Δείτε το ρεπορτάζ εδώ

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button