Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Αυτή θα είναι η τιμωρία των 9 «ανταρτών» της Super League από την UEFA

H European Super League αποτελεί οριστικά παρελθόν, αφού 9 από τις 12 ομάδες αποφάσισαν να υπογράψουν νέο μνημόνιο συνεργασίας με την UEFA, που θα τους κατακρατήσει το 5% των μπόνους που θα λάβουν την επόμενη σεζόν.

Την απόλυτη δέσμευση τους στις υπάρχουσες ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA υπέγραψαν 9 από τους 12 αντάρτες που προσπάθησαν να ιδρύσουν την European Super League, βάζοντας οριστικό τέλος στο πλάνο για την δημιουργία της κλειστής λίγκας.

Ωστόσο, η επιστροφή τους δεν θα είναι αναίμακτη, αφού συμφώνησαν να τους γίνει κατακράτηση του 5% των εσόδων που θα έχουν από τα μπόνους της UEFA για τις διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Οι μόνες ομάδες που δεν υπέγραψαν νέο μνημόνιο συνεργασίας με την UEFA (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους) αναμένεται να παραπεμφθούν στα αρμόδια δικαιοδοτικά / πειθαρχικά όργανα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που θα αποφασίσου για τις ποινές που θα τους επιβληθούν.

Με σπίσημη ανακοίνωση της η UEFA ενημέρωσε πως:

Κάθε μία από τις 9 αυτές ομάδες:

  • απερίφραστα αναγνωρίζει και αποδέχεται την παρούσα μορφή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA.
  • δεσμεύεται ότι θα συμμετέχει κάθε χρονιά σε κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA, στην οποία θα συμμετέχει μετά από επίστευξη αγωνιστικών στόχων.
  • θα ενταχθεί εκ νέου στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων (ECA) που αποτελεί το μοναδικό αντιπροσωπευτικό σώμα για συλλόγους που αναγνωρίζει η UEFA.
  • θα κάνει κάθε απαιτούμενο βήμα όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις της για να τερματίσει την σχέση της με την εταιρία που δεσμεύτηκε να δημιουργήσει και να τρέξει την Super LEague και να παγώσει κάθε υπάρχουσες νομικές ενέργειες.
  •  ως κίνηση καλής θέλσης και ενότητας με τις άλλες ομάδες, θα κάνει μία δωρεά που αθροιστικά θα φτάνει κατά μέσο όρο τα 15 εκατομμύρια ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί για το όφελος του του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου για παιδιά και νέους σε τοπικές κοινότητες σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • δέχεται να παρακρατηθεί το 5% των συνολικών εσόδων που θα λάβει από τις διοργανώσεις της UEFA για μία σεζόν, ποσό που θα επαναπροωθηθεί.
  • συμμφωνεί να δεχθεί συμπληρωματικά πρόστιμα (100 εκατομμυρίων ευρώ) σε περίπτωση που προσπαθήσει να αγωνιστεί σε διοργάνωση που δεν τελεί υπό την αιγίδα της UEFA ή σπάσει κάποιον όρο από την δήλωση δέσμευσης (50 εκατομμύρια ευρώ).

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button