Άλλα αθλήματαΒόλεϊ

Εθνική γυναικών: Ποδαρικό με το δεξί επιδιώκει η Εθνικη βόλεϊ κόντρα στη Νορβηγία

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκινά σήμερα από την Λάρισα (20:00, ERTFLIX) την προσπάθειά του να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά την παρουσία του στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκινά σήμερα από την Λάρισα (20:00, ERTFLIX) την προσπάθειά του να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά την παρουσία του στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η προετοιμασία της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών ολοκληρώθηκε χθες και τα κορίτσια είναι έτοιμα να ριχθούν στη μάχη του πρώτου αγώνα για το πρώτο τουρνουά της προκριματικής φάσης του Eurovolley 2021.

Πρώτη αντίπαλος στην Λάρισα η Νορβηγία, μια ομάδα που παραδοσιακά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει καλή παράδοση καθώς μετρά 11 νίκες σε 13 παιχνίδια. Τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν το 2019 και πάλι για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού όπου η εθνική μας ομάδα είχε κερδίσει με 3-0 σετ, με αποτέλεσμα μετά από αυτό το ματς να προκριθεί στα τελικά της διοργάνωσης.

«Κάθε πρεμιέρα κρύβει κινδύνους και θέλει προσοχή. Ειδικά τώρα από την στιγμή που έχουμε να παίξουμε επίσημο παιχνίδι με την Εθνική κοντά στα δύο χρόνια λόγω της πανδημίας. Το καλό είναι ότι δώσαμε κάποια φιλικά με την Ουκρανία και μας βοήθησαν να δέσουμε ως ομάδα» ήταν το πρώτο σχόλιο της Ανθής Βασιλαντωνάκη, η οποία δεν έκρυψε την ανυπομονησία της, αλλά και των συμπαικτριών της.

«Υπάρχει ενθουσιασμός από όλες μας. Όλες περιμέναμε πολύ καιρό για να ξεκινήσουν οι αγώνες και ανυπομονούμε να μπούμε στο γήπεδο και να δείξουμε από την αρχή πόσο πολύ θέλουμε την πρόκριση. Θέλουμε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτή την ανυπομονησία σε πάθος και πείσμα».

H 14αδα της Εθνικής:

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Όλγα Βεργίδου.

Ακραίες: Όλγα Στράντζαλη, Σοφία Κοσμά, Ευαγγελία Χαντάβα, Κωνσταντίνα Βλαχάκη.

Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Τζίνα Λαμπρούση, Άννα Καλαντάτζε, Ιωάννα Πολυνοπούλου

Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Μάρθα Ανθούλη.

Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού, Πένυ Ρόγκα.

Το πρόγραμμα του πρώτου τουρνουά του Γ’ προκριματικού ομίλου (Ελλάδα – Λάρισα):

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

17.00 (Eurovolley TV): Ισπανία – Αυστρία

20.00 (ERTFLIX): Ελλάδα – Νορβηγία

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

17.00 (Eurovolley TV): Αυστρία – Νορβηγία

20.00 (ERT-3): Ισπανία – Ελλάδα

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

17.00 (Eurovolley TV): Νορβηγία – Ισπανία

20.00 (ERTFLIX): Αυστρία – Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Back to top button