Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Super League 1 Play out : Το πρόγραμμα, η βαθμολογία και η ΑΕΛ στα πρόθυρα του γκρεμού

Οι αποψινές αναμετρήσεις στην ουρά ενδέχεται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο αναφορικά με τη «μάχη» της παραμονής ή και να μετατρέψουν σε... θρίλερ το φινάλε της κανονικής διάρκειας

Οι αποψινές αναμετρήσεις στην ουρά ενδέχεται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο αναφορικά με τη «μάχη» της παραμονής ή και να μετατρέψουν σε… θρίλερ το φινάλε της κανονικής διάρκειας

H 6η και προτελευταία αγωνιστική των play out θα διεξαχθεί σήμερα (8/5) έστω και κατά τα 3/4, καθώς η αναμέτρηση του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης μετατέθηκε για τις 19/5, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που ταλαιπωρούν τον «Αγιαξ της Ηπείρου».

Ετσι θα βλέμματα πέφτουν σε Βόλο, Αγρίνιο και Λαμία, όπου θα γίνουν αγώνες «κλειδιά» για τη «μάχη» της παραμονής. Στην πρώτη περίπτωση η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχθεί την ΑΕΛ και οι «βυσσινί» παίζουν έναν «τελικό». Εάν χάσουν θα υποβιβαστούν, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και εφόσον δεν κερδίσουν και δεν κάνουν καλύτερο αποτέλεσμα από τον Παναιτωλικό, όπως και σε περίπτωση που επικρατήσουν μεν αλλά την ίδια στιγμή «κυανοκίτρινοι» και ΟΦΗ πάρουν επίσης τους τρεις βαθμούς. Η αποστολή τους μάλιστα γίνεται ακόμη πιο δύσκολη από το γεγονός πως για διάφορους λόγους έχουν εκτός μία… ενδεκάδα παίκτες.

Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο που μαθηματικά δεν έχει εξασφαλιστεί. Οι φιλοξενούμενοι θα πάνε στα μπαράζ μόνο εάν χάσουν με 3 ή και περισσότερα γκολ διαφορά και στο φινάλε της σεζόν ισοβαθμίσουν στους 31 με τα «καναρίνια» ή με απλή τους ήττα και στο τέλος μείνουν στους 31 μαζί με Παναιτωλικό, Απόλλων Σμύρνης. Την ίδια στιγμή εξασφαλίζονται βρέξει/χιονίσει εάν δεν κερσίσει ο ΟΦΗ! Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους με ισοπαλία θα συνεχίσουν να ορίζουν την τύχη τους, αφού σε περίπτωση που πάρουν ένα βαθμό και κερδίσουν στο Ηράκλειο την τελευταία αγωνιστική θα είναι μίνιμουμ 12οι. Από εκεί και πέρα θέλουν καλύτερο αποτέλεσμα από τον ΟΦΗ που θα παίζει στη Λαμία ώστε στο φινάλε να είναι από «πάνω» απλά αν δεν χάσουν στο «Γεντί Κουλέ», ενώ θα βρεθούν τουλάχιστον στα μπαράζ παραμονής (ανάλογα με το αποτέλεσμα του Πανθεσσαλικού ίσως και τελευταίοι) εάν ηττηθούν και κερδίσουν οι Κρητικοί.

Οι οποίοι από την πλευρά τους θα παίξουν στη Λαμία και ακόμη αν χάσουν θα εξακολουθούν επίσης να ορίζουν την τύχη τους, αφού με νίκη επί του Παναιτωλικού στο φινάλε θα είναι μίνιμουμ 12οι. Αν κάνουν σήμερα το ίδιο αποτέλεσμα με τα «καναρίνια» θα τους… κάνει και η ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι (πάντα σε περίπτωση μη νίκης της ΑΕΛ εάν δεν επικρατήσουν), ενώ εξασφαλίζονται 100% αν κερδίσουν και χάσει ο Παναιτωλικός. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν κερδίσουν και παράλληλα η ΑΕΛ δεν επικρατήσει ΑΕΛ στο Βόλο αποφεύγουν οριστικά το ενδεχόμενο να υποβιβαστούν απευθείας, ενώ αν κερδίσουν, χάσει ο Παναιτωλικός και δεν κερδίσει η ΑΕΛ, τότε θα είναι αδιάφοροι στο φινάλε!

Επιγραμματικά έτσι έχει η κατάσταση λίγες ώρες πριν τη σέντρα των αποψινών αναμετρήσεων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 8 Μαϊου
Βόλος – ΑΕΛ (19.30)
Παναιτωλικός – Ατρόμητος (19.30)
Λαμία – ΟΦΗ (19.30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAY OUT (σε 5 αγώνες)
7. Βόλος 39
8. ΠΑΣ Γιάννινα Car.gr 35
9. Λαμία 32
10. Ατρόμητος 31
11. Απόλλων Σμύρνης 30
12. ΟΦΗ 28
13. Παναιτωλικός 27
14. Α.Ε.Λ. 24

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7Η)
15/5
ΑΕΛ-Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα (19:30)
Απόλλων Σμύρνης – Λαμία (19:30)
Ατρόμητος – Βόλος (19:30)
ΟΦΗ – Παναιτωλικός (19:30)

ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ
ΑΕΛ
Ατρόμητος
Βόλος
Λαμία
Παναιτωλικός
ΟΦΗ

Διαβάστε επίσης

Back to top button