Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Βόρειος Όμιλος Football League: Ντέρμπι στις Σέρρες!

Το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος στο Βόρειο όμιλο της Football League ξεκινά το Σάββατο με το μεγάλο παιχνίδι στις Σέρρες, ενώ την Κυριακή οι υπόλοιπες ομάδες του πάνω μισού της βαθμολογίας έχουν εκτός έδρας αποστολές.

Το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος στο Βόρειο όμιλο της Football League ξεκινά το Σάββατο με το μεγάλο παιχνίδι στις Σέρρες, ενώ την Κυριακή οι υπόλοιπες ομάδες του πάνω μισού της βαθμολογίας έχουν εκτός έδρας αποστολές.

Πανσερραϊκός – Καβάλα

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε βρει την Καβάλα να επικρατεί του Πανσερραϊκού με 2-1 (12′ σουτ Κολλάς, 47′ σουτ Βαλαβανόπουλος – 10′ σουτ Γεωργιάδης) και να δείχνει από την αρχή χαρακτήρα φαβορί. Από εκεί και πέρα όμως τα “Λιοντάρια” δεν έκαναν άλλη ήττα και έπιασαν στη βαθμολογία την Καβάλα.

Ο Πανσερραϊκός την υποδέχεται έχοντας τρεις βαθμούς αλλά και ένα παιχνίδι λιγότερο, κάτι που σημαίνει ότι αν τη νικήσει, θα είναι στο χέρι του να την ξεπεράσει.

Αλλά και η Καβάλα ελάχιστες απώλειες έχω ως τώρα. Την ισοπαλία στο ντέρμπι με τη Βέροια στην έδρα της και την ήττα στη Χαλκιδική από την Τρίγλια, μοναδική θα έλεγε κανείς ανορθογραφία στην πορεία της, αφού η Τρίγλια δεν έχει άλλη νίκη, αν και αξιόμαχη.

Για τελευταία φορά έπαιξαν στις Σέρρες στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική στις 3 Φεβρουαρίου 2019 και οι Πανσερραϊκός επικράτησε 1-0 (87′ σουτ Παπαβασιλείου). Ήταν ωστόσο η δεύτερη και τελευταία ήττα της Καβάλας στη σεζόν, που τερμάτισε πρώτη και ανέβηκε.

Η Καβάλα έχει χάσει και στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της στις Σέρρες, μετά την ισοπαλία που είχε πάρει 1-1 (74′ σουτ Σπάσιτς – 6′ κεφαλιά Ορφανός) την 1η Δεκεμβρίου 2002. Νίκη όμως έχει να πανηγυρίσει εδώ και 50 χρόνια! Για τελευταία φορά πέρασε από τις Σέρρες στις 7 Μαρτίου 1971, για την Α’ Εθνική τότε, με 2-0 (66′ σουτ Χαραλαμπίδης, 69′ αυτογκόλ Νάσκος).

ΑΕ Ποντίων ΠΕ Κοζάνης – Βέροια

Η Τρίγλια μετά την Καβάλα έκανε ζημιά και στη Βέροια, αφού παίρνοντας 0-0 στην πόλη της Ημαθίας την γκρέμισε από την κορυφή. Η Βέροια καλείται τώρα να επιστρέψει στις νίκες, παίζοντας στην Κοζάνη με την τελευταία στη βαθμολογία ΑΕ Ποντίων, που έχει ένα βαθμό στην έδρα της.

Η Βέροια είχε νικήσει στον πρώτο γύρο με 3-0 (12′ σουτ Πασσάς, 43′ σουτ Πασσάς, 90′ σουτ Πόζογλου).

Αλμωπός Αριδαίας – Πιερικός

Ο Πιερικός νίκησε στον πρώτο γύρο 2-0 (4′ πέναλτι Χαρτσιάς, 64′ πέναλτι Κυβελίδης) τον Αλμωπό Αριδαίας και οι δύο ομάδες συναντιούνται τώρα στην πόλη της Πέλλας. Οι γηπεδούχοι “καίγονται” πλέον για αποτέλεσμα, καθώς ο Απόλλων Πόντου βρέθηκε μόλις ένα βαθμό πίσω τους.

Ο Πιερικός έχει χάσει μόνο από τις τρεις ομάδες της κορυφής, αλλά πιστεύει ακόμα ότι μπορεί να τις πλησιάσει.

Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν στην Αριδαία οι δύο ομάδες, στις 29 Νοεμβρίου 2017 για την ερασιτεχνική Γ’ Εθνική τότε, ο Αλμωπός επικράτησε 1-0 (77′ σουτ Μεντί).

Τρίγλια – Ολυμπιακός Βόλου

Χωρίς νίκη και με μόλις ένα βαθμό στα τέσσερα παιχνίδια του, ο Ολυμπιακός Βόλου μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα από συγκάτοικος της κορυφής είναι τώρα αρκετά μακριά. Χρειάζεται μια νίκη στη Νέα Τρίγλια για να ανακάμψει, κάτι όμως που δεν κατάφερε καμία ομάδα που πήγε εκεί. Η πρωτοπόρος Καβάλα γνώρισε τη μοναδική της ήττα, ενώ τρεις ομάδες έφυγαν με ισοπαλία.

Και τα τρία τελευταία παιχνίδια της Τρίγλιας έληξαν 0-0, ενώ έχει έξι ισοπαλίες, τις πέντε με 0-0, σε εννέα παιχνίδια!

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός Βόλου είχε επικρατήσει με 1-0 (3′ πέναλτι Παπαδημητρίου). Μόλις τρία λεπτά χρειάστηκε να παίξει αντίπαλος της περσινής του ομάδας ο Ιάσωνας Παπαδημητρίου, για να κερδίσει πέναλτι και τα σκοράρει σε βάρος της.

Διαβάστε επίσης

Back to top button