Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Ανοίγουν μέσα Μαΐου τα γυμναστήρια–15/5 ξεκινά η άρση των sms

Πλήρες χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία δραστηριοτήτων πρόκειται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πλήρες χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία δραστηριοτήτων πρόκειται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πλήρες χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία δραστηριοτήτων πρόκειται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ανέφερε ότι τα γυμναστήρια θα μπορούσαν να ανοίξουν από 17 Μαΐου, αν όλα πάνε καλά και κατόπιν εισήγησης των επιδημιολόγων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι, δεδομένου πως η πλειονότητα των γυμναστηρίων αφορά κλειστούς χώρους, σε πρώτη φάση θα μπορούν να τα επισκεφθούν μόνο εμβολιασθέντες.

Όπως τόνισε, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Προανήγγειλε, δε, πακέτο οικονομικής στήριξης στα γυμναστήρια.

Παράλληλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι από τις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει η άρση των sms μετακίνησης, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο.

Για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε ότι από τα μέσα Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 μ.μ.

Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες

Σημειώνεται ότι σε δια ζώσης λειτουργία επιστρέφουν από τη Δευτέρα 10 Μαΐου τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια. Το self test για τον κορωνοϊό θα είναι απαραίτητο για όλους.

Ειδικότερα, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό πρέπει τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας βεβαίωση αρνητικού τεστ (self test, PCR ή rapid test).

Επίσης, από τη Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
Στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια. Ακόμη, στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία, βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου, ενώ στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα ωδεία με αναλογία 1:1.

Ακόμη, στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί προκειμένου, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης, να μην υπάρξει μαζικό άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών, σταθμίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα και ελλείψει της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στις συγκεκριμένες ηλικίες των παιδιών.

Επιπρόσθετα, από 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ.

Επιπλέον στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%, ενώ τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους επανεκκινούν στις 28 Μαΐου. Όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς, αυτό αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Αθλητισμός
Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό η επιτροπή λοιμωξιολόγων άναψε «πράσινο» για την επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αποδεχόμενη το πλάνο που κατέθεσε το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Πηγή: Kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button