ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου

Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 εκτός από τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα όπου αναμένονται βροχοπτώσεις.

Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 εκτός από τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα όπου αναμένονται βροχοπτώσεις.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις πρωινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές δεν αποκλείονται τοπικά σύντομες χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα σταδιακά τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με μικρή πιθανότητα σύντομων ασθενών βροχών στην Πίνδο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 20, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 4 έως 21, στα νότια ηπειρωτικά από 10 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 22, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 20, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 23, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 16 έως 22 και στην Κρήτη από 15 έως 24 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ, κυρίως στον Θερμαϊκό Κόλπο. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5, και από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ. Στην περιοχή των Δωδεκανήσων τοπικά οι άνεμοι θα γίνουν θα πνέουν έως 6 μποφόρ κατά τη διάρκεια των καταιγίδων. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και μετά το μεσημέρι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι θα ενισχυθούν σημαντικά στα 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς.

Πηγή: zougla.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button