Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Deja vu το 2016 ή θα χαμογελάσει η Μαδρίτη;

Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης έμειναν στο μηδέν στο μεγάλο ντέρμπι στη La Liga και κερδισμένη βγήκε η Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης έμειναν στο μηδέν στο μεγάλο ντέρμπι στη La Liga και κερδισμένη βγήκε η Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» με τέσσερις νίκες στα τελευταία παιχνίδια θα κατακτήσει ένα από τα συναρπαστικότερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που βλέπουμε στη La Liga ένα τόσο εντυπωσιακό τελείωμα. Τη σεζόν 2015-16 οι τωρινοί διεκδικητές του τίτλου είχαν «παλέψει» για το τρόπαιο. Σε μία χρονιά που όλα τελικά έγιναν «μπλαουγκράνα».

Στην 35η αγωνιστική η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης είχαν από 82 βαθμούς, ενώ έναν λιγότερο είχε η Ρεάλ. Φέτος προηγείται η Ατλέτικο με 77 και ακολουθούν Μπαρτσελόνα με 75 και Ρεάλ με 74 (κι έναν αγώνα λιγότερο).

Τη σεζόν 2015-16 η Μπαρτσελόνα στις τρεις τελευταίες κρίσιμες αγωνιστικές είχε κάνει τρεις διαδοχικές νίκες με Μπέτις, Εσπανιόλ και Γρανάδα. Το απόλυτο είχε και η Ρεάλ Μαδρίτης με Σοσιεδάδ, Βαλένθια και Λα Κορούνια. Αντίθετα η Ατλέτικο είχε δύο νίκες με Βαγιεκάνο, Θέλτα, ενώ έχασε από την Λεβάντε, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Πέντε χρόνια μετά οι τρεις συνδιεκδικητές βρίσκονται πάντα μια ανάσα από τον τίτλο με την Ρεάλ να κρατά τις τύχες της στα χέρια της. Η ομάδα του Ζιντάν υποδέχεται σήμερα την Σεβίλη και στη συνέχεια εχει να αντιμετωπίσει Γρανάδα (εκτός), Αθλέτικ Μπιλμπάο (εκτός) και Βιγιαρεάλ (εντός).

Από την άλλη η Ατλέτικο Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Σοσιεδάδ (εντός), την Οσασούνα (εντός) και την Βαγιαδολίδ (εκτός).

Η Μπαρτσελόνα τέλος θα αγωνιστεί με Λεβάντε (εκτός), Θέλτα (εντός) και Εϊμπάρ (εκτός).

Μετά από πέντε χρόνια η La Liga έχει τριπλό ενδιαφέρον και ο μόνο που απομένει είναι αν θα δούμε ένα.. deja vu του 2016 ή στο τέλος θα χαμογελάσει μία ομάδα της Μαδρίτης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button