Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Κυπελλούχος για 20η φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το εικοστό Κύπελλο στην ιστορία του καθώς μετά από ένα σπουδαίο τελικό επικράτησε 91-79 του μαχητικού Προμηθέα που απέδειξε ότι πλέον ανήκει στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το εικοστό Κύπελλο στην ιστορία του καθώς μετά από ένα σπουδαίο τελικό επικράτησε 91-79 του μαχητικού Προμηθέα που απέδειξε ότι πλέον ανήκει στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ.

Στα κρίσιμα σημεία, ο Παναθηναϊκός είχε την ποιότητα και τις λύσεις να ξεπεράσει την πίεση του Προμηθέα. Τρομερός ο Παπαπέτρου, κορυφαίος του αγώνα και καθοριστικός. Περισσότερες λύσεις είχαν οι «πράσινοι». Απίστευτο ντεμπούτο του Κλαβέλ που μαζί με τα αδέρφια Γκραντ ήταν οι πηγές κινδύνου για την άμυνα του «τριφυλλιού»

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ο Παναθηναϊκός έχει την ποιότητα και το βάθος ώστε ν’ ανταπεξέλθει απέναντι στα διλήμματα που παρουσίασε ο μαχητικός Προμηθέας. Γι’ αυτό και πήρε λύσεις από περισσότερους παίκτες ενώ οι πόντοι από επιθετικά ριμπάουντ αποδείχθηκαν σημαντικοί. Όπως και η κλάση του Παπαπέτρου

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Με το ψηλό σχήμα να φαντάζει… θεόρατο για τους αντιπάλους και με την άμυνα να λειτουργεί άριστα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 15-5 στο 6’. Μάλιστα ο Προμηθέας είχε ήδη τα πρώτα προβλήματα με τους Δημήτρη Αγραβάνη και Χάρη Γιαννόπουλο να έχουν φορτωθεί με 2 φάουλ από το πρώτο πεντάλεπτο. Και με τη διαφορά στο +10 παρότι οι «πράσινοι» είχαν 0/5 τρίποντα, κάτι που δείχνει πολλά. Το τρίτο φάουλ του Δημήτρη Αγραβάνη στο 8’ έκανε περισσότερα τα προβλήματα για τους Πατρινούς. Η αλλαγή στα 4/5 της πεντάδας του Παναθηναϊκού δε λειτούργησε καθώς ο Προμηθέας μείωσε σε 18-13. Η δημιουργία του Παναθηναϊκού (με τον Μακ στο παρκέ) είχε εξαφανιστεί και οι αντίπαλοι επέστρεψαν. Η ζώνη του Προμηθέα επίσης έκανε δουλειά και τον βοήθησε να μειώσει σε 23-20 αλλά τα 2/2 τρίποντα του Ιωάννη Παπαπέτρου έστειλαν τον Παναθηναϊκό στο 31-22. Και με 3’15’’ για το τέλος του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι στο +10 (σκορ 36-26) και στο 18’ στο 42-31. Όμως στο κρεσέντο του Παπαπέτρου (17 πόντοι στο ημίχρονο) ο Προμηθέας απάντησε με Τζέριαν Γκραντ και Κλαβέλ και μείωσε σε 45-41 στο τέλος του πρώτου εικοσαλέπτου.

Τα τρίποντα πλέον άρχισαν να μπαίνουν και ο Παναθηναϊκός ξέφυγε εκ νέου με 58-45 στο 25’ και με τον Χεζόνια πλέον σε ρόλο πρωταγωνιστή. Όμως δεν ήταν μόνο τα τρίποντα αλλά και η άμυνα των «πράσινων» που είχε βελτιωθεί. Ο Προμηθέας κατάφερε να τρέξει σερί 8-0 και να μειώσει σε 61-55 στο 28’ δείχνοντας ότι δε θα παραδοθεί εύκολα. Με 6’39’’ για τη λήξη ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 77-63 και υπερασπιζόταν καθαρά το χαρακτηρισμό του φαβορί. Με τον Κλαβέλ να κάνει απίστευτα πράγματα ο Προμηθέας μείωσε σε 80-73 στο 36’ και σε 80-77 με 2’40’’ για τη ληξη. Οι Πατρινοί με σερί 9-0 έδωσαν νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Οι 2/2 βολές του Παπαπέτρου (82-77) το άστοχο σουτ του Κλαβέλ και το τρίποντο του Παπαπέτρου (85-77) με 1’42’’ για το τέλος έβαλαν ξανά τον Παναθηναϊκό στη θέση του οδηγού.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button