ΑφιερώματαΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το ποδοσφαιρικό «ταξίδι» του Σάββα Γκέντσογλου (pics+vids)

Το who is who του Σάββα Γκέντσογλου, ο οποίος από χθες ανήκει στο δυναμικό του ΠΑΣ Λαμία. Σε πόσες ομάδες έχει αγωνιστεί; Ποιος ήταν ο τελευταίος του σταθμός και με ποια ομάδα έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο;

Το who is who του Σάββα Γκέντσογλου, ο οποίος από χθες ανήκει στο δυναμικό του ΠΑΣ Λαμία. Σε πόσες ομάδες έχει αγωνιστεί; Ποιος ήταν ο τελευταίος του σταθμός και με ποια ομάδα έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο;

Όλες τις απαντήσεις θα σας τις δώσει το LamiaSports…

Την τρίτη του μεταγραφή ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο ΠΑΣ Λαμία. Η ομάδα της Φθιώτιδας προχώρησε στην απόκτηση του Σάββα Γκέντσογλου, ο οποίος ήρθε για να ενισχύσει μεσοαμυντικά τους «κυανόλευκους».

Το «LS» τώρα μάζεψε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που ίσως να θέλετε να γνωρίζετε για τον Γκέντσογλου και σας τον παρουσιάζει!

Σάββας Γκέντσογλου

Ο «πολυθεσίτης» Γκέντσογλου

Ο Σάββας Γκέντσογλου, έχει γεννηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου του 1990 στην Καβάλα, είναι 30 ετών, έχει ύψος 1,85μ και αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ.

Είναι δεξιοπόδαρος, ενώ εκτός από ένα κλασσικό ανασταλτικό χαφ, μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις του σέντερ μπακ.

Έχει αγωνιστεί συνολικά στην καριέρα του σε 6 διαφορετικές θέσεις, όμως σαν αμυντικό χαφ έχει τις περισσότερες εμφανίσεις. Συνολικά, 115 ματς ως αμυντικό χαφ με 2 γκολ και 10 ασίστ, 29 αγώνες ως μέσος με 1 γκολ και 1 ασίστα, 21 ματς ως κεντρικός αμυντικός με 1 ασίστ, 9 ματς ως κεντρικός μέσος με 1 γκολ και 2 ασίστ, 9 εμφανίσεις ως δεξιός μέσος με 1 ασίστ και μία συμμετοχή ως αριστερός μέσος.

Το story της καριέρας του

Ο Σάββας Γκέντσογλου, είναι παιδί των ακαδημιών της ΑΕΚ, καθώς από αρκετά μικρός φορούσε τη φανέλα της ομάδας Κ20 του συλλόγου.

Ο Γκέντσογλου μαζί με τον Μιχάλη Παυλή σε προπόνηση της ΑΕΚ

Το 2006, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα στην οποία έμεινε έως το 2012. Αγωνίστηκε 56 αγώνες της ΑΕΚ, μετρώντας 2 γκολ, 2 ασίστ και 2 δανεισμούς. Σε αυτούς τους δύο δανεισμούς, ο Καβαλιώτης ποδοσφαιριστής έπαιξε στην Παναχαϊκή και στον ΑΟ Νέας Ιωνίας.

Το 2011 καταφέρνει με την ΑΕΚ να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου η ομάδα του αντιμετώπισε τον Ατρόμητο, τον οποίο και κέρδισε. Αυτό ήταν το πρώτο τρόπαιο στην καριέρα του Γκέντσογλου.

Όταν τελικά αποχώρησε από την ΑΕΚ και την Ελλάδα, έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Από τη SuperLeague 1 στη Serie A με την Σαμπντόρια. Τον Γενάρη του 2012 ο Έλληνας χαφ, φοράει τη φανέλα της ομάδας από τη Γένοβα για να την βγάλει δύο χρόνια αργότερα.

Συνολικά με την Σαμπντόρια αγωνίστηκε σε 6 αγώνες, ενώ μέτρησε επίσης και 3 δανεισμούς. Στον πρώτο δανεισμό αγωνίστηκσε στη Λιβόρνο, με την οποία συμπλήρωσε 35 συμμεχές στη Serie B με 3 ασίστ.

Έπειτα ακολούθησε η Σπέτσια των 12 αγώνων και της 1 ασίστ και τέλος επέστρεψε έστω και για λίγα στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα του Εργοτέλη. Με τους Κρητικούς έκανε ένα γεμάτο πρωτάθλημα με 26 αγώνες.

Όταν αποχώρησε από τον Εργοτέλη, επέστρεψε στην Ιταλία αλλά όχι για την Σαμπντόρια. Ο υψηλόσωμος μεσοαμυντικός φόρεσε τη φανέλα και τέταρτης ομάδας και αυτή ήταν η Μπάρι.

Αγωνίστηκε σε 13 ματς για να αποχωρήσει ακριβώς μετά από έναν χρόνο… για άλλα μέρη.

Μετά την Ιταλία, σειρά είχε η Κροατία. Τον Αύγουστο του 2016 ο Έλληνας χαφ φοράει τη φανέλα της Χάιντουκ Σπλιτ, με την οποία έμελλε να κάνει μία πολύ καλή πορεία τόσο προσωπικά όσο και συλλογικά.

Εμφανίζεται σε 62 αγώνες με την Χάιντουκ, τους περισσότερους στην καριέρα του με μία ομάδα, σκόραρε 2 φορές ενώ μοίρασε άλλα 10 τέρματα. Ατύχησε και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κάποιο τρόπαιο με τους Κροάτες και αποχώρησε το 2018.

Η καριέρα του 30χρονου ποδοσφαιριστή συνεχίστηκε μετά την Κροατία και σε άλλη μία χώρα, πιο κοντά στην Ελλάδα αυτή τη φορά. Το 2018 ο Γκέντσογλου φόρεσε τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ με το οποίο αγωνίστηκε για δύο χρονιές και ευτύχισε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2018-2019.

Συνολικά με τον ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε σε 31 αγώνες…

Το ποδοσφαιρικό ταξίδι του Σάββα Γκέντσογλου συνεχίστηκε και εκτός Ευρώπης. Τον Ιανουάριο του 2020 η Αλ Ανταλάχ της Σαουδικής Αραβίας, ντύνει τον Καβαλιώτη μέσο στα χρώματά της.

Στη Σαουδική Αραβία ο Γκέντσογλου αγωνίστηκε σε 13 ματς, στα οποία είχε και 1 ασίστ. Πλέον, ανήκει στο δυναμικό του ΠΑΣ Λαμία και θα φορά τα «κυανόλευκα» για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το κομμάτι της Εθνικής Ελλάδος

Αν και δεν έχει καταφέρει να φορέσει τη φανέλα της ανδρικής ομάδας της Εθνικής Ελλάδος, ο Σάββας Γκέντσογλου έχει αγωνιστεί με όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Έχει 14 αγώνες με την ομάδα Κ21, 14 ματς με την ομάδα Κ19 και 1 γκολ, ενώ τέλος έχει 6 αγώνες με την ομάδα Κ17 με ένα ακόμη τέρμα επίσης.

Δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Σάββα Γκέντσογλου στα ποδοσφαιρικά γήπεδα:

 

Διαβάστε επίσης

Back to top button