Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Πιλίδης: «Πάμε στο Τόκιο για την κορυφή!»

Ο Γιώργος Πιλίδης κατάφερε να πετύχει πριν δύο ημέρες στη Σόφια έναν στόχο που είχε θέσει εδώ και πέντε χρόνια.

Ο πρωταθλητής των 65κ. της ελευθέρας πάλης, Γιώργος Πιλίδης, μιλά στο Gazzetta.gr, για το όνειρο πενταετίας που είχε και έγινε πραγματικότητα στο προολυμπιακό τουρνουά της Σόφιας.

Ο Γιώργος Πιλίδης κατάφερε να πετύχει πριν δύο ημέρες στη Σόφια έναν στόχο που είχε θέσει εδώ και πέντε χρόνια.

Το παιδί-θαύμα της ελευθέρας πάλης από το 2016, σε πολύ μικρή ηλικία, σκεφτόταν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτή ήρθε μέσα από πολλά εμπόδια την Πέμπτη στο προολυμπιακό τουρνουά της Σόφιας.

Ο 21χρονος πρωταθλητής των 65κ., πήγε στην Σόφια με πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, αλλά παρ’ όλα αυτά στο μυαλό του δεν άλλαζε ο στόχος.

«Πήγαμε για να πάρουμε το εισιτήριο και τα καταφέραμε. Από το 2016 σκεφτόμουν αυτή τη στιγμή», αναφέρει στο Gazzetta.gr ο νεαρός πρωταθλητής που την Δευτέρα θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Στην διάρκεια των αγώνων οι αντίπαλοί του, που γνώριζαν για τον τραυματισμό του, «σημάδευαν» το πόδι στο οποίο είχε το πρόβλημα, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να τους ξεπεράσει τον έναν μετά τον άλλο. Μόνο το χρυσό μετάλλιο έλειψε από την Σόφια καθώς για προληπτικούς λόγους εκτιμήθηκε πως θα ήταν σοφότερο να μην αγωνιστεί, όπως και έγινε.

«Οι αντίπαλοί μου έψαχναν για τα αδύνατα σημεία μου, οπότε περίμενα ότι θα προσπαθήσουν να με χτυπήσουν εκεί» αναφέρει ο πρωταθλητής ποντιακής καταγωγής, της πάλης.

«Ολα πήγαν καλά. Πλέον αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γίνει καλά το γόνατό μου και στη συνέχεια να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε όσον αφορά την προετοιμασία μας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων», πρόσθεσε.

Πιλίδης: Πάμε για την κορυφή και ότι δώσει ο Θεός

Ο Πιλίδης μπορεί να πηγαίνει για την παρθενική του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά πάει με βλέψεις για μεγάλα πράγματα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, θεωρείται από τους κορυφαίους στον κόσμο, κάτι που εξάλλου έδειξε και στην Σόφια.

«Δεν αλλάζει τίποτα στο πως αντιμετωπίζω τους αγώνες. Οπως κατεβαίνω σε κάθε διοργάνωση, έτσι θα κατέβω και στο Τόκιο. Με το ίδιο σκεπτικό. Θα δούμε για το μετάλλιο. Πάντα στόχος είναι η κορυφή, η νίκη. Αλλά ότι δώσει ο Θεός… Αυτό που θέλω είναι να ευχαριστηθώ τους αγώνες μου. Σε όλες τις διοργανώσεις, είτε είναι Ολυμπιακοί, είτε Παγκόσμιο ή Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αν δεν τους ευχαριστιέσαι, δεν έρχεται και το αποτέλεσμα που θες. Στο Τόκιο θα είναι όλοι οι δυνατοί αντίπαλοι στην κατηγορία, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα για μένα. Οποιος και να είναι ο αντίπαλος το σκεπτικό μου θα είναι το ίδιο. Πίστεψα από την αρχή πως θα καταφέρω να πάω και ο στόχος μου έγινε πραγματικότητα. Τώρα θα προετοιμαστούμε για την διοργάνωση», πρόσθεσε ο Πιλίδης, ο οποίος πέρα από την πάλη, έχει ιδιαίτερη αδυναμία και στο… ΜΜΑ.

«Πάντα μου άρεσε και είναι κάτι που στο μέλλον θα ήθελα να ασχοληθώ πιο σοβαρά. Τώρα όμως με ενδιαφέρει η πάλη» σχολίασε στο gazzetta.gr.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button